Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +173
Trochę nie czaję bólu dupy o wystąpienie tych 2 lasek w DD TVN.
W sumie gadały sensownie:
- przegryw jest samotny
- przegryw nie ma do kogo się odezwać
- terapia #!$%@? daje bez pomocy otoczenia
- przegryw bywa przegrywem przez obiektywne problemy fizyczne (aka #!$%@? genetyczne)
- przegrywy na grupach niby się wysł#!$%@?ą ale nie motywują do poprawy swojego losu
- nie każdy przegryw to mizogin, nie każdy mizogin to przegryw
W sumie gadały sensownie:
- przegryw jest samotny
- przegryw nie ma do kogo się odezwać
- terapia #!$%@? daje bez pomocy otoczenia
- przegryw bywa przegrywem przez obiektywne problemy fizyczne (aka #!$%@? genetyczne)
- przegrywy na grupach niby się wysł#!$%@?ą ale nie motywują do poprawy swojego losu
- nie każdy przegryw to mizogin, nie każdy mizogin to przegryw
eazy-e +5
Nie pozdrawiam dwóch patusów, którzy dzisiaj przy tankowaniu gazu na stacji usiłowali wyciągnąć ode mnie trochę pieniędzy grożąc śmiercią. Udało mi się ich zniechęcić. Poszli do innego człowieka, który dosyć szybko się poddał i coś im dał.
Szybki telefon na 112 i zgłoszenie do kierownika stacji. Bez efektu. Po powrocie do domu i rozmowie zdecydowałem się złożyć zawiadomienie o usiłowaniu popełnienia rozboju. Wizyta na komisariacie, zgłoszenie do protokołu. Pan Policjant chciał "zrobić notatkę", ale ominąłem jego zarzutkę. Pełne zgłoszenie, ma być w statystykach :)
Wracając z zeznań postanowiłem podjechać na stację obejrzeć jeszcze monitoring (nie pokazują). Wjeżdżając na teren aż się zdziwiłem: bezmózgi wróciły się wylegiwać pod krzakiem.
Kolejny szybki telefon na 112, wysyłają patrol. Patusy wstają i odchodzą. Spacer za nimi. Przy każdym skrzyżowaniu telefon na 112 i aktualizacja pozycji GPS. Wreszcie kontakt ze strony patrolu, aktualne koordynaty i 4 funkcjonariuszy sprawnie spina nadgarstki dwóch żołnierzy niepodległej.
Ten co mi groził łaził w koszulce z wielkim logiem Polski Walczącej na piersi. Dzięki, bez tego mógłbym Cię przeoczyć :)
Liczę na choćby jakiegoś kuratora, czy zawiasy. To nasza lokalna stacja benzynowa, odbieram tam Paczkomat, jeździ tam moja partnerka. Ma być porządek.
Widzisz patologie? Reaguj. Zgłaszaj, interesuj się. Nie odwracaj wzroku, gdy zaczepiają innych. Nie dawaj 5 zł na odczepnego. To Twoje miasto, a nie patologii. Policja wstanie i Ci pomoże, wystarczy poprosić.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@hehenuanek: widziałem to w akcji - chłopaczek dostał prosto w pysk, nie wiele widział, ale agresja i #!$%@? skoczyły do maksimum- jakby złapał w uścisk czy w łapy to zabiłby na miejscu.
@janiszewski152: Dostał za mało.
A przy naćpanych debilach trzeba dążyć do unieszkodliwienia - czyli CAŁY (jeżeli można) ładunek szmacie pakujemy w ryj - on ma W OGÓLE nic nie widziec, on ma mieć PEWNOŚĆ że zaraz zdechnie - a potem
@hehenuanek: sytuacja taka że koleś swiniak powyżej 100 kg, typowa psychoza poamfetaminowa, na imprezie o 5.00 rano po n-tej kresce. Koleś rzucał się do przypadkowych ludzi, jego znajomki próbowały go okiełznać werbalnie ale nie szło. Ktoś przypadkowy wyjał gaz, wypsikał ile sie dało po ryju i w długą. Koleś dostał takiego szału, że zaczał swojego ziomka lać po mordzie bo wpadł mu w łapy. Agresor ślepy i
Nie obwiniaj gazu za to, że operator nie umiał spacyfikować nim patola.
@diogene: tego nie można łatwo zetrzeć np chustką?
Inaczej to wygląda jakbyś sobie bajki w głowie tworzył i tu pisał jak wiele mitomanow.
Weźcie lepiej nie wychodźcie z tej piwnicy, bo jeszcze spotkacie kogoś na ulicy i będziecie musieli przepraszać że oddychacie tym samym powietrzem xD
@WolnoscRownoscBraterstwo: brawo Panie Prezes, oby tak dalej, patusów #!$%@?ć prądem i szczuć psami
Może się czegoś nauczą :)
tymczasem taka chilli to jakies 5 000 w skali scoville, a gaz pieprzowy 5 000 000 lub więcej.
@hehenuanek: nie rozumiesz - koleś dostał gazem w ryj, stracił wzrok i praktycznie nic to nie zmieniło. Koleś dostał kilka ciosów w ryj i też to nic nie zmieniło. Uważaj bo naćpanego agresywnego trafisz w jaja czy czy gdzie tam celował bedziesz. Jedyne
Widziałem film z gazem w pianie. Wyglądało na łatwo ścieralne.
Zastanawiam się czy krótki kontakt z twarzą czyli głównie oczy nie będzie, a krótki.
Widziałem jak ktoś oberwał Walter po twarzy.
Wytrzymał chwilę.