Wpis z mikrobloga

#patologiazewsi #wroclaw #policja

Nie pozdrawiam dwóch patusów, którzy dzisiaj przy tankowaniu gazu na stacji usiłowali wyciągnąć ode mnie trochę pieniędzy grożąc śmiercią. Udało mi się ich zniechęcić. Poszli do innego człowieka, który dosyć szybko się poddał i coś im dał.

Szybki telefon na 112 i zgłoszenie do kierownika stacji. Bez efektu. Po powrocie do domu i rozmowie zdecydowałem się złożyć zawiadomienie o usiłowaniu popełnienia rozboju. Wizyta na komisariacie, zgłoszenie do protokołu. Pan Policjant chciał "zrobić notatkę", ale ominąłem jego zarzutkę. Pełne zgłoszenie, ma być w statystykach :)
Wracając z zeznań postanowiłem podjechać na stację obejrzeć jeszcze monitoring (nie pokazują). Wjeżdżając na teren aż się zdziwiłem: bezmózgi wróciły się wylegiwać pod krzakiem.

Kolejny szybki telefon na 112, wysyłają patrol. Patusy wstają i odchodzą. Spacer za nimi. Przy każdym skrzyżowaniu telefon na 112 i aktualizacja pozycji GPS. Wreszcie kontakt ze strony patrolu, aktualne koordynaty i 4 funkcjonariuszy sprawnie spina nadgarstki dwóch żołnierzy niepodległej.

Ten co mi groził łaził w koszulce z wielkim logiem Polski Walczącej na piersi. Dzięki, bez tego mógłbym Cię przeoczyć :)

Liczę na choćby jakiegoś kuratora, czy zawiasy. To nasza lokalna stacja benzynowa, odbieram tam Paczkomat, jeździ tam moja partnerka. Ma być porządek.

Widzisz patologie? Reaguj. Zgłaszaj, interesuj się. Nie odwracaj wzroku, gdy zaczepiają innych. Nie dawaj 5 zł na odczepnego. To Twoje miasto, a nie patologii. Policja wstanie i Ci pomoże, wystarczy poprosić.
  • 170
@Komornickus: z pewnoscia patola unikajac jednego problemu stworzy sobie drugi, bardziej powazny za ktory moga pojsc na dlugie lata do więzienia, sebki chyba nie sa tak glupie. A po drugie pokazcie mi sytuacje gdy sebki mszcza sie na przypadkowym gosciu mordujac go, bo czytajac wykop mam niekiedy wrazenie, ze w duzych miastach mateusze i Dominiki tylko czekaja zeby niewinnej osobie kose ozenic.
@WolnoscRownoscBraterstwo: Tylko obawiam się że na takich debili kroki przewidziane w prawie mogą nie podziałać... do takich osobników najlepiej przemawia prawo pięści( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakbyś na tej stacji pojawił się za 20 minut busem z pięcioma szerszymi od nich kolegami, zapakował niedoszłych rozbójników do bagażnika a potem wywiózł na wycieczkę do lasu to pewnie lepiej by to zapamiętali(do tego każda połamana ręka to dodatkowe +10 do
Z solidnym ładunkiem żelu, co zalepia oćka i piecze jak #!$%@? nie poradzi sobie feta.

@hehenuanek: widziałem to w akcji - chłopaczek dostał prosto w pysk, nie wiele widział, ale agresja i #!$%@? skoczyły do maksimum- jakby złapał w uścisk czy w łapy to zabiłby na miejscu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Tak straszycie że go znajdą i dojadą. W jaki sposób patola może tak łatwo uzyskać dane oskarżyciela w cywilizowanym kraju?
widziałem to w akcji - chłopaczek dostał prosto w pysk, nie wiele widział, ale agresja i #!$%@? skoczyły do maksimum- jakby złapał w uścisk czy w łapy to zabiłby na miejscu.

@janiszewski152: Dostał za mało.

A przy naćpanych debilach trzeba dążyć do unieszkodliwienia - czyli CAŁY (jeżeli można) ładunek szmacie pakujemy w ryj - on ma W OGÓLE nic nie widziec, on ma mieć PEWNOŚĆ że zaraz zdechnie - a potem
> Dostał za mało.

@hehenuanek: sytuacja taka że koleś swiniak powyżej 100 kg, typowa psychoza poamfetaminowa, na imprezie o 5.00 rano po n-tej kresce. Koleś rzucał się do przypadkowych ludzi, jego znajomki próbowały go okiełznać werbalnie ale nie szło. Ktoś przypadkowy wyjał gaz, wypsikał ile sie dało po ryju i w długą. Koleś dostał takiego szału, że zaczał swojego ziomka lać po mordzie bo wpadł mu w łapy. Agresor ślepy i
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Komornickus: @szalonyonanista: ja jakoś miałem sytuację że tępiłem patolę przy pomocy legalnych środków trzy razy i patrz, jakoś żyję do tej pory dziwne, nie?
Weźcie lepiej nie wychodźcie z tej piwnicy, bo jeszcze spotkacie kogoś na ulicy i będziecie musieli przepraszać że oddychacie tym samym powietrzem xD
@WolnoscRownoscBraterstwo: brawo Panie Prezes, oby tak dalej, patusów #!$%@?ć prądem i szczuć psami

Może się czegoś nauczą :)

@modzelem: kroiłeś kiedyś chilli? Ostrą papryczkę? Sprawdź czy wystarczy się wytrzeć chustką przed wizytą w toalecie albo podrapaniem się w oko xD

tymczasem taka chilli to jakies 5 000 w skali scoville, a gaz pieprzowy 5 000 000 lub więcej.
@janiszewski152: Dostałby żelem zamiast gazem (dobrym!) i w jaja zamiast w ryj i by leżał.

Nie obwiniaj gazu za to, że operator nie umiał spacyfikować nim patola.

@hehenuanek: nie rozumiesz - koleś dostał gazem w ryj, stracił wzrok i praktycznie nic to nie zmieniło. Koleś dostał kilka ciosów w ryj i też to nic nie zmieniło. Uważaj bo naćpanego agresywnego trafisz w jaja czy czy gdzie tam celował bedziesz. Jedyne
@janiszewski152 no chyba że paralizator, naćpany czy nie, prąd wywoła skurcz mięśni i #!$%@? zrobi. Tyle że to by musiał być jakis taser żeby móc bezpiecznie z dystansu działać.
@diogene: wiem jak działa chili i znam skalę shu.
Widziałem film z gazem w pianie. Wyglądało na łatwo ścieralne.
Zastanawiam się czy krótki kontakt z twarzą czyli głównie oczy nie będzie, a krótki.

Widziałem jak ktoś oberwał Walter po twarzy.
Wytrzymał chwilę.