Wpis z mikrobloga

Jak tam przyglądam się niektórym przesłuchaniom przed komisją czy to Tuska, Sienkiewicza czy Rostowskiego, to sądzę, że efekt jaki chciał dostać PiS jest wręcz odwrotny. Sam miałem wiele wątpliwości co do działań poprzedniej władzy, ale jak słucham tych polityków, to często muszę zmienić zdanie, tym bardziej jak widzę różnicę intelektualną pomiędzy np. Horałą, a Sienkiewiczem.

Ja wiem, że takie przesłuchania nie przekonają betonu pisowskiego, ja wiem, że jakkolwiek świetne będzie wystąpienie któregokolwiek z przesłuchiwanych to i tak w Wiadomościach zostanie to zmanipulowane, to mam mimo wszystko wrażenie, że osoba, która nie ma klapek na oczach i wnikliwie wysłucha przesłuchania to może zmienić zdanie.

Tak jak byłem przeciwny powołaniom tych komisji VAT czy Amber Gold to ostatecznie sądzę, że przyniosły one więcej korzyści niż szkody.

#neuropa #4konserwy #polityka #bekazpisu #komisjasledcza #tvpis
Grandek - Jak tam przyglądam się niektórym przesłuchaniom przed komisją czy to Tuska,...

źródło: comment_6IAoIBrmAYhMRFusNfukV0jPf0Q3kgeN.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 27
@Grandek od dawna wiadomo że te komisje to przybudówki partyjne jedynie slusznej partii mające na celu zdyskredytować, i obniżyć poparcie osób poprzedniego rządu. One nawet nie mają żadnych dowodów w tej sprawie. Te komisje nigdy nie istniały po to żeby cokolwiek udowodnić
  • Odpowiedz
@Grandek: nie potrafię zrozumieć prób zaklinania rzeczywistości przez prawakow i promowania jakiegoś symetryzmu na zasadzie PiS PO jedno zło xD

Przecież PO jest lata świetlne przed PiSem. Kadry są wykształcone, wiedzą jak działa dyplomacja, stosunki międzynarodowe.

A PiS robi tak bezczelny skok na kasę, że szkoda gadać; kiedyś taki fajny wykres krążył na wykopie, co pokazywał tempo "wymiany ludzi na swoich" w telewizji czy w spółkach skarbu państwa (chyba nawet
  • Odpowiedz
A PiS robi tak bezczelny skok na kasę, że szkoda gadać; kiedyś taki fajny wykres krążył na wykopie, co pokazywał tempo "wymiany ludzi na swoich" w telewizji czy w spółkach skarbu państwa (chyba nawet dwa różne wykresy to były) i nie było to porównanie dobre dla PiSu, szczególnie przy wszechobecnej propagandzie, że PO tylko kraść pieniądze z państwa chciało xD

@Nieprzyjazny_Ziemniak: To krążyło gdzieś na profilach KORWiNa/Konfederacji bo też to
  • Odpowiedz
@Grandek: jeśli ktoś jest pro-pis to te przesłuchania przyjmuje jako zwycięstwo pisu, tak samo wszelkie debaty. Podobnie w drugą stronę. Mając określone preferencje jest bardzo trudno coś co nie jest absolutnie jednoznaczne zinterpretować obiektywnie.
  • Odpowiedz
@Grandek: Jestem fanem Sienkiewicza od czasów tzw. afery podsłuchowej. To jest człowiek, który nad obiadem potrafi od niechcenia wygłosić spójny, wnikliwy miniwykład na temat wewnętrznej historii innego państwa, popierając to faktami historycznymi. Weź teraz to porównaj z Pawłowicz, Czarneckim czy Suskim.
  • Odpowiedz
@Nieprzyjazny_Ziemniak: A żebyś Pan wiedział.
Przed rządami PiSu byłem nawet bardziej za nimi niż za PO.
Oj jak ja bardzo głupi byłem xD Takiej zmiany to chyba nigdy w życiu nie miałem. Z postawy "dajcie spokój, PiS nie będzie aż tak zły jak PO" na "S--------y PiSowskie a żeby zdechli".
  • Odpowiedz
jak widzę różnicę intelektualną pomiędzy np. Horałą, a Sienkiewiczem.

@Grandek: ale to chyba nie jest clue tych komisji, co ci z tego że mądry urzędnik pozwalał Cię okradać na vacie? może trochę bardziej miło ale dalej dłupia sprawa
  • Odpowiedz
@Nieprzyjazny_Ziemniak: W moim mniemaniu to PO zachowuje się jak dziecko któremu ktoś zabrał zabawki. Żeby nie było, że popieram pis ale śmiem twierdzić, że kadry po takie wykształcone wcale nie są. Nie mają kompletnie pomysłu na program tylko próbują rozdawnictwo kalkować od pisu. Schetyna cały czas coś bredzi coś o strzepywaniu i ogłasza się wynalazcą 500+.
  • Odpowiedz
@Nieprzyjazny_Ziemniak: PO ma lepsze kadry i dyplomacje? Gdyby tak było to nie wystawiali na prezydenta Komorowskiego który z jakąkolwkek dyplomacją nie ma nic wspólnego i mieli by zdecydowanie lepszego premiera niż Kopacz i teraz zdecydowanie lepszego przewodniczącego niż Schetyna.

Ja mam wręcz odwrotne wrażenie. PO zrobiła się jakąś zbieraniną starych samorządowców którzy nie mają żadnego wykształcenia, czy umiejętności żeby robić coś lepszego niż być "politykiem", a Ci mądrzejsi którzy pozostali
  • Odpowiedz
ale to chyba nie jest clue tych komisji, co ci z tego że mądry urzędnik pozwalał Cię okradać na vacie? może trochę bardziej miło ale dalej dłupia sprawa

@stan-tookie-1: Sienkiewicz był odpowiedzialny za walkę ze zorganizowana przestępczościa nie bezpośrednio z karuzelami VAT. To by przy okazji. I to on skordynowal działania służb i na podstawie tych działań PiS wprowadził rozwiązania które proponowało PO.
  • Odpowiedz
@kerepus: przecież IQ tych trzech prymitywów razem wzięte nawet nie zbliża się do poziomu Sienkiewicza. Nie ma co porównywać w ogóle. Ale jak widać, do prymitywnych obywateli docierają tylko słowa prymitywów, bo innych nie są w stanie zrozumieć.
  • Odpowiedz