Aktywne Wpisy

kontos_stelio +117
W ogóle jak dla mnie zawodowa armia to jest jakiś nieśmieszny żart XD czyli tak, w czasach pokoju ci ludzie dostaja:
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)

Crisu +77
Oddajesz prawie 50% procent w podatkach, masz najdroższe mieszkania i kredyty hipoteczne w Europie. Na wizytę u lekarza specjalisty czekasz min pół roku.
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

Pozwolilibyście pojechać swojej różowej do Berlina na wieczór panieński koleżanki? Mieszkamy dość blisko granicy, więc to miałby być wypad bez noclegu. Wyjazd busem, pobyt w jakimś klubie i powrót nad ranem. Ja jestem zdecydowanie przeciwny i zamierzam użyć wszelkich sił i środków, żeby nie pojechała. Uważam, że mogą równie dobrze jechać do Szczecina lub Poznania, gdzie jest dużo bezpieczniej, niż w tym islamskim bardachu. Pytałem kolegów o zdanie i każdy mnie popiera, jednak wiem, że są jakieś różowe, którym mężowie na to pozwolili. Niech ktoś się wypowie.
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki
@JudzinStouner: A dlaczego miałbym komukolwiek czegokolwiek zabraniać xD Jest dorosłą osobą a ja nie jestem jej ojcem. Takie "zabranianie" to harda patologia.
Osobiście też mam blisko Berlin i byłem tam kilka razy i jakoś za specjalnie nie czułem się zagrożony czy osaczonych przez tych "ciapatych". Wbrew pozorom nie było ich wcale tak dużo jak w wielu innych miastach. Co więcej Berlin właśnie zawsze kojarzył mi się z jednym z bardziej bezpiecznych miejsc.
Już chyba
@promyczek_94: Gadałem z nią i na początku sama twierdziła, że to debilny pomysł, a teraz nagle słyszę, że by pojechała
Abstrahuję już od tego, że jak
Zasada jest taka- zachowanie grupy zawsze dąży do zachowania akceptowalnego dla jej najgłupszego uczestnika.
Możesz puścić armie szalonych singielek na panieński i nic się nie stanie. A możesz puścić wieloletnia mężatkę która rano przed wyjazdem posprzeczala się z mężem i która przy akompaniamencie alkoholu/ używek /innych facetów będzie dążyć
@rachuneksumienia: Dziękuję mądry mirek. Na takie poklepanie po plecach liczyłem ;)