Aktywne Wpisy
Markotny_Marek +192
Niewielu z Was - młode wilcy - wie, że w latach 90. istniał zwrot "mój komputer jest za szybki."
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
deeprest +319
Ale śmiesznego szczurka brudaska znalazłem przy drodze
#pokazkota
#pokazkota
Panuje opinia, że liczy się wyłącznie inżynierka (nie tylko na wykopie): idź od razu do pracy, jeśli masz zamiar rozpocząć humanistyczne, no i śmieszny, ale też argument "za": moje dziecko ma inżyniera, czyli wychodzi na to, że to jest coś, czym można się pochwalić wśród rodziny czy znajomych, nie tak jak licencjatem. Niektórzy mówią, że nawet po studiach technicznych nie jest kolorowo. Czy ktoś, komu techniczne rzeczy przychodzą trudniej - powiedzmy - musi poświęcać więcej czasu na zrozumienie niż inni, a i tak nie jest do końca pewien / nie wychodzi mu (lecz wyniki matury gwarantują dostanie się na ścisły kierunek), powinien mimo wszystko spróbować swoich sił, na np. politechnice? Pytanie raczej ogólne, lecz sama jestem w podobnej sytuacji - ogółem na rozstaju dróg, ale bardziej human. #studbaza #studia #politechnika #polibuda #pytanie #kiciochpyta
To od Ciebie zależy co chcesz robić, nie miej parcia na to, że teraz tylko inżynier się liczy. Pamiętaj, żeby nie robić rzeczy wbrew sobie.
Są kierunki ni to humanistyczne ni to nie. Ja mam przedmioty pokroju teorii i historii kultury czy współczesną literaturę światową, ale również skład i grafikę komputerową, a od przyszłego semestru cyberbezpieczeństwo
Czego ja się miałam spodziewać po odpowiedziach tutaj... ¯\_(ツ)_/¯
Do tego gdy studiowałem na Politechnice strasznie irytowało mnie wśród niektórych wykładowców/kolegów z roku przeświadczenie o wyższości uczelni technicznych nad Uniwersytetami (tymbardziej, że