Wpis z mikrobloga

Chciałem sobie wysłać moje tokeny z #myetherwallet do innego portfela. Okazało się że potrzebuje jakiegoś Gazu ( z tego co wiem to jest to jakaś forma "opłaty" za przelew). Skąd uzyskać taki gaz, czy są jakieś portfele w których mogę trzymać custom-tokeny i nie będą pobierane żadne opłaty przy ich przelewach ?

#etherum #eth #kryptowaluty #tokeny
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Boniekk: gas to taka opłata za transakcję. jest to zwykłe ETH. musisz sobie po prostu zdeponować na portfel jakieś grosze w eth na portfel i będzie ok. nie ma opcji nie płacenia za transfer w eth. a te tokeny są na eth.
  • Odpowiedz
@Boniekk: ew. może być (ale nie jestem pewien bo mało korzystam z eth) opcja wysłania za zero. ustawiasz cenę gazu (gwinei) na 0 i limit na minimum. ale taka transakcja może iść bardzo, bardzo długo.
  • Odpowiedz
@Boniekk: sprawdziłem i da się to tak ustawić :D ale nie wiem ile będzie trwało wysłanie. może być, że żaden górnik takiej transakcji nie przyjmie.
@perendev: plus kiedyś można było za to kupować scamowe ICO. no i kiedyś tam ma być POS i wtedy będziesz dostawał ETH za posiadanie ETH. ale ekspertem nie jestem. pytaj rumuna aka @theromanpolan
@cyberpunkbtc kto tam się jeszcze na tym znał?
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: no to tak nie do końca. w sensie w UK to oznacz tylko i wyłącznie gaz lub pochodne w sense zagazować i takie tam. Ale w amerykańskim angielskim oznaczy też paliwo. podobnie jako polski zamek. ale nie róbmy tutaj sobie dyskusji na temat języka angielskiego bo pewnie, żaden z nas filologi angielskiej z specjalizacją różnice między UK English a American English nie ma (no ja na pewno nie).
Pozostańmy
  • Odpowiedz