Wpis z mikrobloga

Jak wiadomo CK2 to wspaniała gra i moim zdaniem potrafi być bardziej urozmaicona niż EU jednak jest zbyt prosta. Czy ktoś z was ma jakieś praktyczne na rozpoczęcie ciekawej i trudnej rozgrywki ale grywalnej a zarazem sprawiedliwej?
Osobiście musiałem że poszatkowanie świata będzie sprawiedliwe i trudne ale po osiągnięciu tytułu księcia widze że gra będzie może nawet prostsza. Próbowałem już też grać hrabstwem z odmienną religia i kultura wśród wielkich sąsiadów ale to też okazało się proste.
#paradoxinteractive #ck2 #crusaderkings2 #europauniversalis
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Belzebub: W sensie tak jak grasz w rpg. Patrząc na opcje do wyboru przy różnych wydarzeniach sprawdź najpierw swoje cechy. Np. Twój skarbnik to nie dość, że silny wasal, to jeszcze niezbyt lubiący twoją postać typ, którego trzymałeś w radzie żeby się nie zbuntował. Dostajesz event, że przyłapałeś go na kradzieży. Patrzysz na swoje cechy, a tam "Just" i "Wroth". Jeśli grasz erpegowo to mając takie cechy wywalasz go na
  • Odpowiedz
  • 0
@piwniczak: EU nudzi się szybko. Kiedyś w EU2 i EU3 to grałem i to na wanilli godzinami przez lata ale już mnie nie bawi. Grałem we wszystkie odsłony paradoxu z tej serii/kategorii moim zdaniem najtrudniejsze jest nowe HoI ale to może być też wynik braku ogrania w tą konkretną odsłonę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Belzebub: jak nie masz orientacji, jak może wyglądać granie z wczuwaniem się w cechy postaci, to obejrzyj kilka odcinków megakampanii thrashingmadpl
  • Odpowiedz
@Belzebub ja jak widzę że mój następca jest naznaczony przez Midasa, a do tego odważny i ambitny to już wiem że będzie cholernym połączeniem Chrobrego z Kazimierzem Wielkim. Za to jak do władzy dojdzie tchórzliwy okrutnik, a do tego najlepiej leniwy... Wtedy wiem że mój kraj przez najbliższe lata się ładnie stoczy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz