@radekrad: @wrzesien: Pożar instalacji elektrycznej. Baterie widać nieruszone. Nawet nieokopcony w miejscach gdzie wychodzą kanały w których uchodzą gazy w wypadku pożaru baterii.
Stara 'S' pewnie bita jeszcze w USA i januszex naprawiał.
Źle spekulujesz. Żaden Model 3 się jeszcze nie spalił. A statystyczne auto spalinowe w tej ilości jaka jest Modeli 3 na drogach zaliczyłoby już kilkanaście/kilkadziesiąt pożarów. To nie akumulatory w Modelu S i X są "słabsze" tylko otoczka którą Tesla wzięła z klasycznych samochodów. Instalacja 12V + wymiennik ciepła klimatyzacji/grzałka HVDC w przednim nadkolu od kierowcy który potrafi zapalić auto, szczególnie podczas wypadku. Jak widzisz pożar który tam się zaczął to na 99%
@anon-anon: Model 3 nie jest jedynym modelem Tesli i faktycznie w tym modelu udało się dogonić resztę producentów. Jednak problem z bateriami jest jak najbardziej prawdziwy i pomijasz przypadki kiedy w S i X właśnie baterie były przyczyną pożaru. Technologia baterii jaką Tesla wybrała do tych modeli nie jest idealna i M3 to potwierdza.
Za to nie wiedziałem, iż mają też problemy z instalacją 12V i grzałką. Pewnie jako producent
Jednak problem z bateriami jest jak najbardziej prawdziwy i pomijasz przypadki kiedy w S i X właśnie baterie były przyczyną pożaru
@wrzesien: Tak? Bo jak dotad nie ma potwierdzonego pazaru z powodu "niebezpiecznej" bateri /tak jak baterie w telefonach samsunga). Owszem, bateria sie zapalila ale to przy okazji jakiegs wypadku. Nawte pozary na ladowarkach to wada instalacji a nie bateri.
@JayCube: Nie powinna się zapalić w wyniku wypadku, np. Nissan nie miał z tym problemów. Tesla używa w S/X nie najlepszej technologii i dopiero przy 3 zaczyna nadrabiać dystans za czołówką producentów.
No k%@# gdzie xD Mi wychodzi bez kozery 65% w ponad 3 lata. Od kwietnia 910zł, a jak kupiłem płaciłem 553zł. Oby w tym była wliczona ciepła woda lub sprzątanie klatki... ale niet.
Stara 'S' pewnie bita jeszcze w USA i januszex naprawiał.
Spekuluję, iż Tesla ma słabszą pod tym względem technologie baterii i stąd te częste problemy.
@Line-Storm: Pewnie tak, w Polsce jeździ sporo Tesli, które są naprawione w nie najbezpieczniejszy sposób.
Jak widzisz pożar który tam się zaczął to na 99%
Za to nie wiedziałem, iż mają też problemy z instalacją 12V i grzałką. Pewnie jako producent
@wrzesien: Tak? Bo jak dotad nie ma potwierdzonego pazaru z powodu "niebezpiecznej" bateri /tak jak baterie w telefonach samsunga). Owszem, bateria sie zapalila ale to przy okazji jakiegs wypadku. Nawte pozary na ladowarkach to wada instalacji a nie bateri.