Aktywne Wpisy
pmts +85
WielkiNos +92
Facet po randce z kobietą poucza ją co zrobiła źle i uświadamia co najbardziej w różowych paskach cenią niebieskie paski.
#randkujzwykopem #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski #truestory
#randkujzwykopem #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski #truestory
#bekazzielonych #atomistyka #energetyka #nauka #neuropa
@ZdeformowanyKreciRyj: No to już nie wiem o co ci chodzi. Najpierw piszesz że się cieszysz że nie zainwestowaliśmy w atom a elektrowni węglowych nie lubisz, a teraz piszesz że odnawialne to tam pewnie tylko domy i tylko w dzień. Zgadzam się że można i nawet często warto sobie
@kajfos: O.o oszaleję. Od kilku postów szczegółowo wyjaśniam dokładnie kwestię "jaki problem magazynowac energię", jestem pewien że bez problemu je znajdziesz
@ZdeformowanyKreciRyj: średnio. Aktualnie przez rozproszone źródła jest problem z niekontrolowanymi przepływami, co pokazuje problemy polskiej sieci przesyłowej, że dużo by trzeba włożyć także w jej modernizację. No i dużo trudniej jest nastawić zabezpieczenia, ale to inna sprawa.
Albo taki tekst: I co potem z tym wypalonym paliwem? Gdzie go składować na miliony lat?
A technologia utylizacji tych odpadów już istnieje tyle, że droga, a z zakopywania na stałe zrezygnowano bo uznano, że zużyte paliwo może być ponownie wykorzystane w ciągu najbliższych lat w
@PstryczekJJD3: Dla mnie nie jest śmieszne dbanie o środowisko dla przyszłych pokoleń.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Już widzę jak wyglądałby ten atom w Polsce. Elektrownia zbudowana z najtańszych materiałów [przez pewną znaną włoską firmę która zatrudnia 215641 pośredników i podwykonawców ( ͡° ͜ʖ ͡°)], uran sprowadzany przez firmę kuzyna znajomego szwagra sąsiada (dzięki czemu jego cena byłaby najwyższa w Europie), radioaktywne odpady składowane na placu pod gołym niebem u pana Zdziśka załatwione po
Zbyt długo żyję w tym kraju aby w to uwierzyć. Jeśli coś jest państwowe, to na pewno są gdzieś jakieś nieprawidłowości. Tak jest za wszystkim.