Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Chciałem sobie kupić kask. Znalazłem fajny model Shark Spartan. Zmierzyłem obwód głowy - 59 cm.

Rozmiar M - 57-58 cm
Rozmiar L - 59-60 cm

Najpierw przymierzyłem L i niestety wydaje za duży. Chodził trochę na lewo i prawo. Spory luz przy przesuwaniu podbródka góra-dół.

Przymierzyłem więc M i było całkiem spoko. Wydawał się bardzo fajnie dopasowany. Nic nie uwierało, więc go wziąłem.

W domu zgodnie z poradami odpaliłem film z małżonką i zacząłem go oglądać w kasku. Przez godzinę było fajnie, ale po godzinie zacząłem odczuwać ból z boku głowy powyżej ucha na zagięciu czaszki.

Myślicie, że kask może jeszcze się ułożyć czy powinienem poszukać innego modelu?

#motocykle
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mwink: na twoim miejscu bym wymienił na inny, jest szansa że się ułoży, a co jeśli nie? Chcesz, żeby cię przy każdej dłuższej przejażdżce po godzinie w głowę napieprzał? Warto ryzykować?
  • Odpowiedz
  • 0
Czyli generalnie na dwoje babka wróżyła. Albo się dopasuje albo szukać innego. :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Huberto606: no właśnie tego się boję. Szkoda tysiąca płacić, a później z nim się męczyć. Tylko nie mam pomysłu co by innego wybrać w przedziale 1000 +/- 200 zł. :/
  • Odpowiedz
@mwink do 1200 masz spory wybór, idź do sklepu i mierz aż coś ci będzie pasować. Ja sharka 900c wymieniłem na shoeia neotec, zupełnym przypadkiem byłem w sklepie i go przymierzyłem i był idealny. Sprawdź Shoei Ryd, jest w twoim przedziale cenowym.
  • Odpowiedz