Wpis z mikrobloga

@Vilyen: Jest spoko. Moje pierwsze to był dopiero glut :)))
Jak już jest gotowe to zostaw jeszcze na patelni i dołóż mu ze dwa kawałeczki masła, niech sobie dojdzie parę minut, to będzie bardziej kremowe.
A czasem po wyjęciu na talerz kładę na porcji jeden lub dwa plasterki sera pleśniowego, on też się ładnie stopi od ciepła ryżu i jeszcze doda smaku.
Smacznego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@corrs: dzięki za porady :) na pewno skorzystam następnym razem, bo już wiem, ze ta potrawa wejdzie na stałe do mojej prywatnej książki kucharskiej ;)
@Vilyen: Risotto jest genialne, więc się nie dziwię. I można je robić ze wszystkiego, ja na przykład robiłem już z grzybami leśnymi albo z cukinią i ogórkiem.
I po mojemu kluczowy jest ryż, warto się wykosztować na arborio lub inne carnaroli.