Wpis z mikrobloga

@Tajny_agent_CIA: nigdy nie miałem telefonu dłużej niż 2 lata. dlatego w życi mam argumentację że apple aktualizuje stare telefony. no ale to specyficzny produkt, który szczególne w Pl sprzedaje 5 letnie telefony :D
  • Odpowiedz
telefony z iOS12, nawet 5 letnie telefony, które są wspierane ile tylko się da.

Telefony z Androidem 9 - tylko najnowsze flagowce. Inne go dostaną za rok jak producent zlituje się nad biedakami.

@Tajny_agent_CIA: To nadal nie zmienia faktu że wykres jest robiony pod tezę. Porównywanie wspieranych telefonów do niewspieranych nie ma najmniejszego sensu.
Jeżeli wykres miałby być obiektywny to do wykresu iOS12 powinni wrzucić wszystkie telefony (począwszy od pierwszego
  • Odpowiedz
@wuju84: Nie miałeś telefonu dłużej niż 2 lata bo miałeś androida
Proste
Iphone SE mojej matki chodzi lepiej niż galaxy s7 mojego ojca
  • Odpowiedz
tak, fragmentacja systemu android to idiotyzm w czystej postaci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Tajny_agent_CIA: Nie, idiotyzmem jest ta prezentacja. Powinni porównać do Pixeli, ale tego nie zrobili, bo nie byłoby czego prezentować.

Jeden ma androida
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tajny_agent_CIA: Zapomniałeś dodać, że dochodzeniami i karami za praktyki monopolistyczne też dostaje Google jak próbuje za dużo na producentach wymuszać ()
  • Odpowiedz
@Tajny_agent_CIA: Absolutnie nie. Google tworzy sobie Androida z AOSP, wrzuca go na Pixele i dystrybuuje do OEMów, żeby ci wprowadzili swoje zmiany i wypuścili na telefony swojej produkcji. To jest wolność, Google niewiele narzuca podmiotom. Równie dobrze OEMy mogą brać z AOSP i tworzyć ROMy na jego podstawie, ale wtedy nie byłby to Android :)
  • Odpowiedz
telefony z iOS12, nawet 5 letnie telefony, które są wspierane ile tylko się da.

@Tajny_agent_CIA: Jeszcze to skomentuję. Są wspierane, bo Apple kontroluje wszystko od A do Z. Tak jak Google z Pixelami i spójrz na pierwszego Pixela – obecnie na Android Q DP. Za kilka lat też będzie wspierany przez system Android Z, tak jak mój Nexus 4. Fragmentacja dotyczy wyłącznie telefonów innych producentów, których nie ma w przypadku
  • Odpowiedz
@Koloses: za wymuszenie aktualizacji na telefonach Google może dostać, ale nagrodę.

@dolOfWK6KN:
I chyba nadal nie rozumiesz. Google ma w dupie klienta końcowego. Jakby chciał to w licencji OEM mógłby zawrzeć warunki aktualizacji do najnowszego androida przez x lat po wypuszczeniu telefonu.
LG, Samsung, Xiaomi, Huawei, HTC czy co tam jeszcze jest, ma w dupie klienta po okresie 2-3 lat. Dostaniesz 1-2 aktualizacje androida do wyższej wersji i
  • Odpowiedz
Google ma w dupie klienta końcowego.

@Tajny_agent_CIA: Nie, ma Pixele. Reszta jest niezależna jeśli chodzi o wsparcie, ale Google za to NIE ODPOWIADA.

Jakby chciał to w licencji OEM mógłby zawrzeć warunki aktualizacji do najnowszego androida przez x lat po wypuszczeniu
  • Odpowiedz
@Tajny_agent_CIA: bardziej nawiązywałem do p---------a o jakichś zwiechach przy odbieraniu połączenia albo przełączania pulpitów.
Jeśli chcesz jakkolwiek porównywać Android z iOs to porównuj flagowce a najlepiej produkty bezpośrednio od Googla czyli Nexusy i Pixele.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@piotrulos: telefony z iOS12, nawet 5 letnie telefony, które są wspierane ile tylko się da.

Telefony z Androidem 9 - tylko najnowsze flagowce. Inne go dostaną za rok jak producent zlituje się nad biedakami.

@Tajny_agent_CIA: Serio? Motorola G6 plus za 800 zł ma 9kę...
  • Odpowiedz