Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +542
bibi__ +244
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Pod koniec roku będę szukał jakiegoś mieszkania do kupna - ma ktoś jakieś informacje o fajnych mieszkaniach deweloperskich, które będą jakoś powstawać w tym roku?
Metrażowo szukam około 55m^2, cenowo około 6.5k pln/m^2 najlepiej z garażem podziemnym. W sensie, garaż podziemny musi być.
Znajomy ostatnio takie kupił ale już wszystkie fajne wyprzedane :/
Osobiście uważam że szukanie mieszkania na podstawie ceny za metr w przypadku rynku pierwotnego jest słabe.
Sa deweloperzy co właśnie łapią ludzi na taki tok myślenia. Ja to nazywam "ładnie opakowane g---o". Cenę za metr można obniżyć standardem wykończenia, jakością materiałów, grubości ścian i stropów, brakiem elementów małej architektury (w tym np. zabudowy smietnikow) czy choćby brakiem windy.
Odbierałem kilka takich mieszkań i powiem Ci szczerze że ludzie żałowali że kupili
@Boquete: Wszystkie fajne mieszkania są już dawno wykupione/zarezerwowane jeszcze zanim oficjalnie ruszy sprzedaż.
W okolicy parku lotników jest kilka inwestycji ale teraz ceny zaczynają się od 9k.
@Boquete: ale takimi boksami zamykanymi, czy po prostu garażem z miejscami parkingowymi?
6,5k w 2019 to trochę mało, nawet jak na hute