Wpis z mikrobloga

Piłka nożna powinna pokazywać takie akcje ponieważ jest popularna i trafia do wielu osób

@Blaszka_Paszka: Chyba nie do Lewandowskiego na pozycji napastnika w Reprezentacji Polski XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jacket: A jaki związek mają z nimi opony? Wiesz w ogóle ile rozkłada się plastik?

@push3k-pro: Byłoby fajnie, ale podejrzewam, że skoro są tylko rozgrzewkowe to słabo się w nich gra.

@matixrr: Wspominałam o tym. Juve jednak jak
  • Odpowiedz
Byłoby fajnie, ale podejrzewam, że skoro są tylko rozgrzewkowe to słabo się w nich gra.

@Twinkle: Zrobią odpowiedni materiał, to i będzie odpowiednio przewiewny. Robią już takie ubrania dla sportowców. To kwestia czasu.
  • Odpowiedz
@Twinkle Pisałaś, że plastik wpływa do mórz, więc wytłumaczyłem, że koszulki i zwykłe plastikowe śmieci nie mają z tym wiele wspólnego. Wiem jak rozkłada się plastik. Dlatego powołuję się na badania LCA produktów z plastiku. Cyfry nie kłamią. Oprócz wyborczych wyjątków plastik jest najbardziej ekologicznym tworzywem do jednorazowych zastosowań. Realna walka ze śmieciami powinna mieć formę segregacji i zmniejszaniu ilości produkowanych śmieci, zamiast marnowaniu czasu i pieniędzy na łowienie plastiku z
  • Odpowiedz
@GrammarNazi: nawet nie przeciętnego Seby a Pajeeta z Indii czy jakiegoś Mokebe z Afryki, bo stamtąd trafia najwięcej syfu do oceanu

@Twinkle: ładnych kilka lat było głośno o koszulkach z butelek plastikowych np. dla Celtiku

To było w 2010 już
  • Odpowiedz
  • 0
@push3k-pro: Powtórzę się. :) Oby.

@Jacket: Zwykłe plastikowe śmieci przecież niewiele wspólnego mają z organizmami z których się je wyciąga. :)
Do jednorazowych, właśnie. A da się go zastąpić setką innych tworzyw i Lidl idzie w tym kierunku.
Widocznie PL nie jest cywilizowanym krajem, skoro tyle ludzi ma w------e na segregację.

@niemamnasmsy: Wtedy jeszcze nie interesowałam się aż tak sportami drużynowymi. ;)
  • Odpowiedz
@Twinkle Tak. Dlatego napisałem, że te koszulki to wyłącznie marketing nie ekologia, bo nie celują w realne rozwiązania problemu zanieczyszczeń jak segregacja śmieci, czy kupno trwałych ubrań które można by nosić latami.
  • Odpowiedz
  • 0
@rysownik: No, bo na pewno to przypadkowe kolory. ( ͡ ͜ʖ ͡)

@Jacket: Marketing ekologiczny nieistotne jaki by nie był, ważne, że chociaż na jedną osobę zadziała. Jesteśmy tak zacofani w wielu kwestiach, że mnie to przeraża.
  • Odpowiedz
@Twinkle No tak, na jedną osobę zadziała, a milion innych kupi buty nie nadające się do recyklingu i wywali je po roku. Nie słyszałem, żeby Adidas promował przemyślane zakupy i ograniczał konsumpcję, wręcz przeciwnie.
  • Odpowiedz