Wpis z mikrobloga

"He he... balonik pękł"

"Dostał nauczkę"

"To nie był prawdziwy mistrz"

Wczoraj był wielki, dziś jest nikim, a niektórzy sprowadzają go już prawie do Artura Szpilki.

Nigdy nie byłem jakimś ogromnym fanem Joshuy. Szanowałem go za tryb życia i trzymanie formy przez cały czas nie tylko w cyklu sportowym. Nie robił ogromnej pajacerki, nie kłapał dziobem tak wiele jak inni, po prostu walczył.

Pomimo że przed walką pisałem, że liczę na dobrą walkę Ruiza to nigdy mistrza olimpijskiego, który wysłał na emeryturę Kliczkę balonikiem bym nie nazwał.

#boks #sport
Boomkin - "He he... balonik pękł" 

"Dostał nauczkę" 

"To nie był prawdziwy mist...

źródło: comment_rc4ZdWUZO58cv90mcMs8Ih0Cz2bWn6fT.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@heisenberg30: Kliczko - podstarzały, zniszczony i ośmieszony przez Jedynego Prawdziwego Mistrza, zresztą prawie go znokautował, walka była wyrównana.
Powietkin - podstarzały, ale wciąż fantastyczny technik, szkoda że po swoim prime, ale i tak zdążył go poważnie naruszyć w pierwszych rundach.
Parker - xD

w sumie się zgadzam, AJ to taki lepszy i bardziej marketingowy kelner do bicia.
  • Odpowiedz
@Boomkin: Joshua już z Włodziem powinien przegrać,ukraińcowi brakło tylko instynktu kilera.Antek to dobry pięściarz,ale nic ponadto.Do najwiekszych mistrzów historii jak Lewis,Ali czy Foreman nie ma nawet podjazdu
  • Odpowiedz
@ewakuacja_z_europy: Podchodząc w ten sposób do każdego mistrza czy zawodnika to z każdego można zrobić kelnera i dojść do stwierdzenia, że tak naprawdę nie ma dobrych zawodników i wszyscy są słabi, tylko że rzeczywistością nie ma to nic wspólnego.
  • Odpowiedz
@Pepperek: No Fury jest najlepszy bez dwóch zdań. Ortiz jest chyba starszy od Povietkina ale lepiej się jeszcze wtedy "trzymał".

Każdy niech sobie uważa jak chce, jak dla mnie Fury i Wilder mieli po jednym klasowym przeciwniku na rozkładzie. Fury Kliczkę, którego ośmieszył. Wilder King Konga. Dodatkowo później ze sobą zawalczyli. Joshua nie miał nikogo i wyszło co wyszło z meksykańskim Kownackim. Szkoda, że Adam nie wziął tej walki, przecież do
  • Odpowiedz
@ewakuacja_z_europy:
Dziadzio Ortiz Wildera, to poziom Kliczki z AJ, a może nawet gorzej. Przecież on tam pod 45 lat podchodzi, teraz powtórka z rozrywki, inna sprawa że Wildera podłączył, 3 lata wcześniej by go skończył.
  • Odpowiedz
@Boomkin: Bo taka prawda. Jest już nikim dla mnie. Napompowany, fejk mistrz i tyle. Zawsze unikał wielkich walk i brał kelnerów. Nie spodziewałem się, że grubasek będzie tym, który go wreszcie wyjaśnił, ale w sumie cieszę się.
  • Odpowiedz