Wpis z mikrobloga

@Janas: to dziwne, bo ja przed weekendem przedłużyłem pakiet o miesiąc i mi z kolei napisali dzisiaj, że zwrócą kasę, ale pakiet zachowuje nadal ważność, generalnie wychodzi prawie na to samo, ale jednak rozwiązania inne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Janas: Ja wysłałem już drugie zgłoszenie tego problemu, pierwsze 31 marca na GP Bahrajnu, teraz drugie na GP Monako. Wcześniej dostałem taką odpowiedź:
"Witamy,

Przepraszamy za niedogodności obserwowane podczas transmisji. Zgłoszenie zostało przekazane natychmiast do naszego Działu Technicznego celem wyeliminowania zgłaszanych objawów. Dokładamy starań, by podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości.
Transmisja jest dostępna także w formie VOD: https://player.pl/playerplus/strefa-sport/formula-1-odcinki,4419
oraz z poziomu Program
  • Odpowiedz
@W13siek: A nie masz teraz gdzies tam dopisku ze do reklamacji odniosą się w odrębnej wiadomości? Jeśli nie to pisz jeszcze raz, ze oczekujesz rekompensaty i pakiet START cię nie interesuje. Ja miałem tak samo, za 1 razem (Bahrajn) dali pakiet START a teraz po Monaco zwrócili hajs za miesiąc pakietu
  • Odpowiedz
@microbot: Nie, nic nie ma wspomniane o tym, że odniosą się w odrębnej wiadomości. Poprzednio dostałem wiadomość w poniedziałek, a w piątek kolejny mail przyszedł z kodem. Będę zmuszony ponownie wysłać reklamację. Na F1 TV z tego co pamiętam przy problemach z jednym wyścigiem subskrybujący dostali zwrot części kosztów. Nawet te osoby, które nie składały reklamacji.
  • Odpowiedz