Wpis z mikrobloga

@K4rpik: nie zauważyłeś żadnej różnicy? Np. Że ludzie potrafią być dla ciebie mili a nie cały rok być w-------i że muszą cokolwiek robić.
  • Odpowiedz
@aads: jeśli mam być szczery to nie zauważyłem :) Jakoś nie mam w Polsce problemów z innymi ludźmi i mało co spotykam ludzi cały rok w---------h ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Myślę, że spora część wykopków nie ma pojęcia jak wygląda życia i praca w Niemczech, bo wbrew temu co myślą nie jest to niewolnicza praca po 12h dziennie za 10e i mieszkanie w 15 osób na dwu pokojowym mieszkaniu
  • Odpowiedz
@za_niemca_bylo_lepiej: Dokładnie, mieszkałem trochę w Niemczech - krótko, na wymianie. Nadrenia Północna-Westfalia. Nie uświadczyłem żadnych nieprzyjemności ze strony mitycznych imigrantów, nawet ich nie widziałem, albo nie poznałem. Ale polaczki z syndromem oblężonej twierdzy będą pluć się, że Niemcy/ Szwecja upada, a tylko w polsce jest bezpiecznie i dalej będą zasuwać za 500 euro/ msc. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@za_niemca_bylo_lepiej: akurat bylem ostatnio parę dni w Berlinie. Otóż muzułmanie biegają po ulicach i robią hałas wieczorami, czarnoskórzy sprzedają n-------i w parkach, a wszędzie panuje syf i smród xD. To ja już wolę ten nasz k--------k :).
  • Odpowiedz
@za_niemca_bylo_lepiej: powiem ci do niedawna słuchając doniesień z niby zgnitego zachodu myślałem, że jest tak w Niemczech. Pojechałem do rodziny do Dortmundu i jednym słowem byłem zachwycony porządkiem i uprzejmością ludzi. Nie mówiąc już, że z powrotem spałem w zwykłym hotelu a chyba zjadłem jedno z najlepszych śniadań, nie mówiąc już o sklepach i piekarniach z super jakościowymi produktami. Lubię Niemca!!
  • Odpowiedz