Wpis z mikrobloga

Mirki trochę się pożalę, bo trochę mnie to boli... Robimy ślub wraz z jednodniowym weselem z moją narzeczoną, zaprosiliśmy w sumie 72 osoby, status jest następujący:
- 18 osób już nam odmówiło;
- 34 osoby jeszcze się nie zadeklarowały, z czego 21 osób jest mocno niepewnych;
- termin odpowiedzi mamy do 10 czerwca, ciekawe ile jeszcze osób odpadnie ()

Boję się, że ilość gości weselnych (oprócz nas i obsługi) wyniesie ok 30 osób. A ja głupi kupiłem ponad 100 flaszek wódki, bo myślałem, że będzie chociaż z 45-50 gości ()

Nie zmuszamy nikogo do przyjścia na wesele, rozumiemy że żyje się ciężko i że nie każdemu wesele jest na rękę, ale jednak boli skala osób, które nam odmówiły.

Hitem z kolei okazał się kuzyn różowej. Dzwoniła w tajemnicy matka kuzyna mojej narzeczonej, że kuzyn (nazwijmy go Zenek) nie przyjdzie, bo nie prosiliśmy jego dzieci (17 i 18 lat) na wesele i chce nam zrobić na złość i zostawić puste krzesło (czytaj. chce powiedzieć że przyjdzie, po czym zostawi nas z pustymi krzesłami). Rodzina... (°°

#zalesie #wesele #slub
  • 269
  • Odpowiedz
@linuxuser: powiem tak, nie lubię wesel, wręcz nienawidzę, ale na Mirkowe wesele przyjechałbym z przyjemnością, kupiłbym specjalnie garniak i wziął wolne w pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°) a Ty Mirku się nie przejmuj, przynajmniej ładnie się posortowali :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@linuxuser: #!$%@? rodzinę. Zapraszajcie jak najwięcej przyjaciół. Będziecie mieli super wesele i w przyszłości będziecie bawić się na weselach znajomych i to jest super.
  • Odpowiedz
wolałbym mimo wszystko nie ryzykować swoim weselem i nie robić pierwszego kontaktu właśnie na nim z wykopkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@linuxuser: słusznie.

A tak serio to nie przejmuj się Miras. Mi odmówił w ostatniej mój własny chrzestny i to nawet nie miał odwagi tego sam przekazać + jeszcze kilka osób. Zawsze przyjmuje się, że 10-20% zaproszonych gości się wykrusza. Ciotka gotuje na sali weselnej i mówiła,
  • Odpowiedz