Aktywne Wpisy
dziobnij2 +66
Roger_Casement +121
Halo, @Watchdog_Polska kiedy zareagujecie na haniebne, według demokratów, słowa Tuska o imigracji? Toż to czysta ksenofobia i nacjonalizm, pasujące bardziej do skrajnie prawicowego skrzydła Konfederacji, a nie liberalnej, europejskiej i postępowej partii, za jaką chce uchodzić PO...
#bekazlewactwa #lewackalogika #4konserwy #neuropa #konfederacja #francja #europa #polityka
#bekazlewactwa #lewackalogika #4konserwy #neuropa #konfederacja #francja #europa #polityka
Oczywiście jest też możliwość zagłosowania w innym miejscu, jednak wiąże się to z chodzeniem po pieprzonych urzędach, które otwarte bywają w śmiesznych godzinach, by załatwić jakiś papierek. Trzeba to oczywiście zrobić z odpowiednim wyprzedzeniem.
W taki oto sposób tracimy sporą grupę ludzi pracujących w innych miastach, aniżeli są zameldowani, czy też studentów. Te grupy mimo wszystko, gdyby się uparły, to mogłyby sobie taki papierek załatwić, chociaż wiązało by się to zazwyczaj że sporymi utrudnieniami typu wcześniejsze zwolnienie z pracy, opuszczenie zajęć itp..
Jest też jednak grupa ludzi pracujących w krótkich delegacjach, czy będących na urlopach/wakacjach, którzy raczej nie mają szans, by odpowiednio wcześnie ten papierek ogarnąć i nie mają szans na oddanie głosu.
Myślę, możliwość rejestracji w lokalach wyborczych online bardzo wpłynęła by na frekwencję oraz wynik wyborów, a głosowanie online mogłoby nawet pozwolić na zwiększenie frekwencji do okolic powiedzmy ~90%.
Jednak koniec końców wciąż wygrywa "konserwatywny" PiS, któremu aktualny stan rzeczy jak najbardziej pasuje, więc nie ma co liczyć na jakąkolwiek zmianę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wybory #zalesie
łatwiej siedzieć i mówić "mój głos nic nie zmieni"
Mnie i tak ro nie dotyczy, bo jestem chwilowo za granicą, na jakimś #!$%@?, skąd do ambasady PL pewnie spory kawał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@spysz: @farmaceut:
Komentarz usunięty przez autora
Głównie miałem na myśli zwrócenie uwagi na pewien istniejący problem. Okazuje się, że jednak za pośrednictwem profilu zaufanego jakoś da się to ogarnąć, jednak gdy kiedyś chciałem ten profil utworzyć również miałem problem i w końcu z braku czasu
@Marcinnx: to jest właśnie ta słynna "młodość". #!$%@?, nie umiecie głupiego wniosku złożyć przez internet, żeby się zarejestrować xD ja sprawę ogarnąłem w parę minut na parę tygodni przed wyborami. Ale to trzeba nie być debilem i
Nie orientowałem się o możliwościach rejestracji przez neta, bo wiedziałem dawno, że będę poza granicami na jakimś #!$%@?, bez ambasady PL w pobliżu. Zresztą stopień poinformowania o takich możliwościach jest zbyt mały, a rejestracja profilu zaufanego nie zawsze przebiega gładko i wygodnie.
Proszę również o nie wyzywanie od debili, gdy jest się zbyt leniwym, by przeczytać
Jednak jeśli jest taka możliwość, to w TVP i innychediach powinni cały czas o tym trabić, by zwiększyć frekwencję i uaktywnić młodych wyborców. No ale nie jest to na rękę obecnemu układowi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W niedzielę nie miałem czasu, a
ewybory.msz.gov.pl/