Aktywne Wpisy
samsepiol +18
Też odnosicie takie wrażenie że w opinii publicznej mówi się tak głośno o zarobkach w IT ze względu na ich jawność względem innych zawodów? Przecież nie trzeba nawet szukać prawników czy lekarzy. Myślę, że taki fizjoterapeuta, tynkarz czy elektryk spokojnie wyciągnie po 100 pln/h w górę. Wymiana zwykłej skrzynki z bezpiecznikami to koszt rzędu 400 zł za 2h roboty, ale jakoś nikt nigdy nie mówi „ooo ty jesteś elektrykiem to musisz zarabiać
vynt +55
Cała afera była o to, że ona źle się z tym czuje, że ma faceta na "niższym" poziomie właśnie przez tą edukację.
A teraz krótko opiszmy jego i ją:
On:
- od małego pomagał ojcu w warsztacie samochodowym
- ukończył technikum mechaniczne bez pisania matury
- po kilku perypetiach na emigracji i w zakładach Januszy biznesu zaczął w wieku 20 lat pracować w poważanym serwisie samochodowym dosyć luksusowych marek.
- zarobki to 2.5 średniej krajowej czyli jakieś 7-8 tysięcy na rękę.
- własne mieszkanie (na kredyt) w wieku 24 lat.
- plany otworzenia własnego warsztatu
Ona:
- bez jakichś specjalnych zainteresowań w młodości wykraczających poza średnią dla wszystkich dzieci i młodzieży.
- liceum
- zaoczne studia na kierunku technicznym
- z którym wcale nie wiąże przyszłości i zdaje je dla papieru
- praca biurowa skupiająca się na wypełnianiu tabelek u Excelu
- zarobki to średnia krajowa
- mieszkanie na wynajem
- planuje dalej pracować w biurze.
No i teraz ona namawia tego mojego kumpla, żeby pisał maturę i szedł na studia, choć nawet gdyby je dobrze zdał, to i tak robiłby w tym samym zawodzie, za te same pieniądze, albo i mniejsze, bo mechanicy mają większy przerób niż mistrzowie.
Dla niej jednak to nie ma znaczenia, bo ona chce mieć faceta z wyższym wykształceniem, a nie po szkole średniej i co gorsza bez matury.
Gdy tego nie zrobi, to ona "będzie się z tym źle czuła" i "ich związek raczej tego nie przetrwa".
#rozowepaski czy to serio dla was tak istotna sprawa u faceta? Ja osobiście nie potrafię nawet sobie wyobrazić takiego podejścia do tematu u siebie.
Ten kumpel chyba naprawdę szykuje się do pisania matury, a ja go wyśmiewam od piesków bez godności, bo sam mówił, że jemu bardzo to nie pasuje, ale robi to dla niej.
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #pracbaza #niebieskiepaski #kiciochpyta #edukacja
@giocarte: jest naiwny. Głupie to jest nazywanie glupkiem każdego, kto sobie w czymś nie radzi.
On nie radzi sobie w ogarnięciu normalnej kobiety.
@totalnastabilizacja: pod względem doboru partnerek ma mniej niż 12 lat.
A ja mu nic nie będę robił, a po prostu powiem, że jak chce to robić, to niech robi, ale bez mojej pomocy. W każdym innym wypadku bym mu pomógł,
@totalnastabilizacja: w jaki sposób? Czemu miałbym inwestować swój czas i środki w coś, co jemu zaszkodzi?
Żeby on jakoś mądrze te studia wybrał i robił je dla siebie to co innego, ale tak? On zapewne nawet ich nie zda.
Ty byś dała koleżance kasę na ćpanie?
@peszmerd: lepsza niż Skoda, ale gorsza niż Ferrari.
@Strzelec_Kurpiowski: xD Teraz to mi go nawet nie żal, idealnie się dobrali.
@choochoomotherfucker: widzisz, tobie go nie żal, bo zapewne stawiasz się w roli mądrej przeciętniaczki bardziej niż w roli głupiego plastiku, ale mi jest go żal, bo znam go bardzo dobrze i nie raz sobie pomagaliśmy.
@taktoto: jakiej tresury? Ja mu jedynie doradzam, a cały mój nacisk to właśnie niedanie mu kasy.
@totalnastabilizacja: stawiam go po prostu przed wyborem.
Mam mu odmówić bez żadnego słowa?
@peszmerd: brytyjskie marki.
Znałem taką co oczywiście bardzo kochała swojego chłopaka, ale pewnego dnia stwierdziła, że koleś za dużo gra w gry na komputerze. Oczywiście ciągle miała radary włączone i szukała kogoś innego, jak znalazła to zerwała z pierwszym ¯\_(ツ)_/¯ a z przystawiania się do mnie wyleczyła ją moja odpowiedź na pytanie, czy mam samochód.
@Snap-Dragon: wystarczy całkowicie olewać "cywilne" przedmioty w technikum.
@Snap-Dragon: może i nie umie. Tylko do czego mu taka umiejętność jest potrzebna?
Umie cały szereg innych rzeczy przydatnych w życiu, a uczenie się na pamięć wzorów które można w 2 sekundy sprawdzić w Google raczej