To ta co od jej nazwiska nazwali pancernik Schleswig-Hohenstein który ostrzelał polskie wybrzeże ? Doskonałe miejsce na kandydowanie . #4konserwy #neuropa #polityka
Schleswig-Holstein, nie Hohenstein i nie od nazwiska, a od nazwy kraju związkowego.
@nexetpl: Jakie to ma znaczenie? Pani Rózia von Stont und Handehoch przylgnęła była całym ciałem i duszą do swojego mężusia i jego Vaterlandu i dlatego jest jedną z ostatnich osób, które powinny w UE reprezentować Polskę.
@AndyMendy: fajny zabieg Róża wywalone największa mozliwa czcionka by podkreslic polskość, a nazwisko niemieckie wiec schowane mala i nawet haslo by wieksza by zamaskowac ( ͡°͜ʖ͡°)
@Cinoski: O ile dobrze pamiętam wspominki starego Woźniakowskiego z wizyt u córusi w 1987 (publikowane w ResPublica Nowa), to chodziło raczej o północne Niemcy. Niedaleko granicy z Holandią. Ale może źle pamiętam...
Ach, przypomniałem sobie jeszcze, że W. relacjonując wizytę, napisał że familia przyjęła go dobrze choć Polaka, ale generalnie miała nastawienie silnie antypolskie.
@AndyMendy: A ja się zastanawiałam czy TVP które zaczęło mówić zamiast Róża Thun pełne nazwisko po mężu naprawdę myśli że ktoś jest tak głupi że będzie teraz mówił że ona niemka i ma niemiecki interes. No a proszę, ludzie jednak potrafią zaskakiwac (-‸ლ)
@miejskismog 30% to nawet nie jedna trzecia. XD btw w środowiskach studenckich np jest masa komunistów i socjalistów, ale z czasem z tego wyrastają ))¯_(ツ)_/¯
naprawdę myśli że ktoś jest tak głupi że będzie teraz mówił że ona niemka i ma niemiecki interes.
@CudMalina: A ja się zastanawiam, na jakiej podstawie ktoś jest tak głupi, że a priori zakłada, że ona nie jest Niemką i nie reprezentuje niemieckiego interesu. Przecież tu nie chodzi o nazwisko - pozostałość po imigrantach niemieckich sprzed kilku wieków, dawno spolonizowanych, tylko o kobietę, która nosi to nazwisko bo świadomie i dobrowolnie
Ej a może jakiś #przegryw z #warszawa by chciał się poznać i chodzic na siłkę ze mną? Ja dynamiczna to bym takiego przegrywa mogła uratować przed kompletnym stoczeniem się
@AndyMendy: Holstein nieuku, po polsku Szlezwik-Holsztyn, od kraju związkowego Rzeszy
@AndyMendy: lol, tak to jest kiedy udaje się mądrego. Schleswig-Holstein, nie Hohenstein i nie od nazwiska, a od nazwy kraju związkowego.
@nexetpl: Jakie to ma znaczenie?
Pani Rózia von Stont und Handehoch przylgnęła była całym ciałem i duszą do swojego mężusia i jego Vaterlandu i dlatego jest jedną z ostatnich osób, które powinny w UE reprezentować Polskę.
Ale może źle pamiętam...
Ach, przypomniałem sobie jeszcze, że W. relacjonując wizytę, napisał że familia przyjęła go dobrze choć Polaka, ale generalnie miała nastawienie silnie antypolskie.
Dla mnie jest fenomenem, że ktoś na tę kobietę wciąż głosuje xD.
https://nczas.com/2018/06/14/szok-polscy-naukowcy-to-lewacy-30-proc-pracownikow-uczelni-chce-glosowac-na-lewacka-partie-razem/
@CudMalina: A ja się zastanawiam, na jakiej podstawie ktoś jest tak głupi, że a priori zakłada, że ona nie jest Niemką i nie reprezentuje niemieckiego interesu.
Przecież tu nie chodzi o nazwisko - pozostałość po imigrantach niemieckich sprzed kilku wieków, dawno spolonizowanych, tylko o kobietę, która nosi to nazwisko bo świadomie i dobrowolnie