Wpis z mikrobloga

Mireczki, pozytywna historia z dzisiaj, przywracająca wiarę w ludzką uczciwość!

Po pracy wsiadając do auta zobaczyłem karteczkę za wycieraczką. Myślałem że to standardowo jakaś ulotka, ale jak się okazało dostałem wiadomość od Pani, która zarysowała mi auto na parkingu!
Była w niej prośba o kontakt i nr telefonu do jej męża.
Jestem już po rozmowie z panem, umówiliśmy się że wycenię szkodę i on pokryje koszty albo spiszemy oświadczenie dla ubezpieczyciela.

Chyba jest coś w tym, że karma wraca. Jakiś czas temu moja dziewczyna przerysowała komuś auto na parkingu i też zostawiła do siebie kontakt za wycieraczką.

#czujedobrzeczlowiek

Orientujecie się Mireczki na ile może wycenić to blacharz/lakiernik we Wrocławiu? Auto Audi A4B7, rysa dość głęboka.
Zdjęcie rysy w komentarzu.

#motoryzacja #karma #blacharstwo #lakiernictwo #auta #polskiedrogi #carboners
dontuknowimloco - Mireczki, pozytywna historia z dzisiaj, przywracająca wiarę w ludzk...

źródło: comment_0IgI6LLJqV1Ap96ahdtwtVNEwWzrmg3g.jpg

Pobierz
  • 12
@niemily: chyba nie bardzo rozumiesz czym się podjarałem. Nie chodzi mi o to, że "ktoś chce za to zapłacić". Bardziej ucieszyło mnie to, że ktoś sam z siebie przyznał się do winy i postanowił załatwić sprawę w honorowy sposób. Cieszy mnie, że są ludzie którzy traktują czyjąś własność z szacunkiem, nie pomyślą sobie "#!$%@?ę tego szrota, nie mój" i pojadą w cholerę.
O wycenę zapytałem po to, żeby mieć jakikolwiek pogląd,
więc jeśli już to dogadaj się na gotówkę, po co ktoś ma tracić zniżki na dwa lata.

@niemily: Szacując, że typowe ubezpieczenie nie przekracza 1000PLN ( -60% bonus/malus), wzrost ubezpieczenia to około 10%, nawet jeśli na 2 lata, to około 200PLN. Naprawa tego za gotówkę, przekroczy tą wartość.