Wpis z mikrobloga

@plaisant: To było ciężko przewidzieć. Wiedziałem o tym, że poprzedni bear market zakończył się parabolą, możliwe że gdzieś tu wspomniałem, że teraz może być podobnie ale nie liczyłem, że to będzie tak szybko. Z drugiej strony gdyby wyjście było później to mieli byśmy podobny czas między parabolą a halvingiem jak poprzednio, wtedy rynek byłby przewidywany. Teraz jeszcze nie sposób spekulować co się będzie rysowało przez najbliższy rok.
  • Odpowiedz
@atari_XE: Często zamykałem pozycję jeśli nie szło zgodnie z planem. Taki Zaorski doradza żeby zamykać pozycję od razu gdy zaczyna iść nie po naszej myśli.
  • Odpowiedz
@Manah: Shorty-p-------y. Zdajesz sobie sprawę, że nawet jeśli tym razem "przewidziałeś" sytuację, to i tak (o ile będziesz grał dalej) w końcu stracisz? Szanse masz 1:10, a niestety - statystyki nie kłamią. Nieważne, czy to kryptowaluty, czy stary, dobry forex ;)
  • Odpowiedz
@Manah: cóż albo DT i zwalła na 6k pewnie albo przebicie flagi/trójkąta i 9500$. Ogólnie presja sprzedaży jest słaba jednak jak w końcu dojdzie do przełamania to raz dwa -20% się zrobi na altach, bitku pewnie z -10%. Nie mniej podaż leży i kwiczy. Ja tam longuje, ale liczę się z opcją zwały totalnej.
  • Odpowiedz