Wpis z mikrobloga

@Shodan56: ja zrobiłam tak:
1. Masło na patelnię, na to pokrojony boczek, podsmażyć
2. Pokrojona cebula na patelnię, podsmażyć
3. Pokrojony czosnek na patelnię, podsmażyć
4. Krojone pomidory na patelnię, podsmażyć
5. Dodać kumin(łyżeczka), wędzona papryka (łyżeczka), szczypta soli i pieprzu
6. Wymieszać, poddusić trochę i zrobić małe "gniazdka"
7. Wbić jajka, nałożyć przykrywkę
8. Jak żółtka są jeszcze relatywnie płynne, a białko ścięte wyłączyć ogień
9. Posypać szczypiorkiem (ja nie
  • Odpowiedz
@Shodan56 Każdy robi jak chce. Ja zawsze mam jajka i pomidory w puszcze. Jak mi zostanie kurczak to robię z kurczakiem. Jak papryka to z papryką. Jak szpinak to ze szpinakiem. Można zrobić nawet z serem. Raz nawet robiłam słodko kwaśną szakszukę i też była całkiem ok:P To jest jak gulasz, robi się z tego co sie ma.
  • Odpowiedz