Wpis z mikrobloga

#got #w---w #graotron #gameofthrones
No ten odcinek to już jest szczyt.
Varys poświęcił wszystko dla ludzi, dla mieszkańców 7 królestw. Niestety blondwłosa p---a w tak żałosny sposób zakończyła jego żywot, mimo, że gdyby nie jego wiedza i jego rady to pewnie była by w  dupie i miała g---o, nie armię i poparcie. Chęć zdobycia władzy stała się jej obsesją i  sprawiła, że jej się p------o w głowie - jak jej ojcu Szalonemu Królowi. Nawet dokończyła dzieło swojego tatusia - spaliła wszystko w p---u (pomimo kapitulacji miasta), czyli mamy Szaloną Królową.
Myślałem, że chociaż Arya zabije Cersei. Nie. Poszła do samego miasta, by zawrócić w ostatniej chwili. A Cersei i jej słowa "nie w ten sposób" ? Pasują, bo nie zasługiwała na tak łaskawą śmierć w ramionach ukochanego, przywalona gruzem - za to co robiła mogłaby chociaż trochę pocierpieć.
Jedyne co mi się spodobało to konfrontacja Ogara z Górą - ostateczne rozwiązanie sprawy kończące się tak jak powinno. W ostatnich sekundach sceny dotarło do mnie, że Ogar był moją ulubioną postacią bo mi się nawet troche smutno zrobiło ( ͡° ʖ̯ ͡°).
No ale Varysa to Dance nie zapomnę. Obyś zdechła w męczarniach zarozumiała egoistko, a jak ośmielisz się tknąć Tyriona w następnym odcinku to ci urwę ten blond łeb. Scenarzyści powinni z---------ć na galerze za ten sezon.
K.....y - #got #w---w #graotron #gameofthrones
No ten odcinek to już jest szczyt.
Var...

źródło: comment_jkRjF7ZlDqlpOhgzPLEy9Lbu80WSPmpV.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
No kuźwa byłbyś królem/kandydatem na króla... Gościu próbuje Cie otruc...

Nie palisz go żywcem mając smoka?
  • Odpowiedz
  • 1
@Gohji z tym, że mógłby jej się jeszcze przydać, a tak to zabije wszystkich kumatych i doradców, bo Tyriona też to pewnie czeka i c---a sama będzie w stanie zrobić :)
  • Odpowiedz
  • 0
@White_Knight_Rep_Dill żadnych, ale nie są z nią od Westeros, a jeśli chcesz ich dobrych decyzji przed Westeros to sam sobie szukaj bo mi się nie chce. Dla mnie kumatą decyzja było pozbycie się Deanerys. Z resztą, przyczepiasz sie o szczegóły. Nie, lepiej n-------ć smokiem i zrównać miasto z ziemią, żeby zostać królową taka jak tatuś, a nie całkiem inną.
  • Odpowiedz
@KozakCzerwony: Varys zginął w gotowskim stylu - popełnił głupi błąd i koniec. To akurat moim zdaniem jest "kanoniczne". To, że popełnił ten błąd (typu rozmowa z Jonem na dworze o tym, żeby został królem xD) jest wykastrowaniem tej postaci po raz drugi i bardzo nie w stylu Varysa, więc to tutaj bym się dopatrywała głupotki. Może dobrze, że zginął, niż mieliby jego postać zniszczyć do końca ( ͡° ʖ
  • Odpowiedz
@KozakCzerwony Czo? Egzekucja Varysa była niezbędna, żaden władca nie może podczas wojny pozwalać na zdradę. W tym wątku chore było zachowanie samego Varysa, który bez żadnego powodu dał się zabić. Mamy uwierzyć, że mistrz szpiegostwa i polityczny geniusz nie zorientował się, że Deanerys wie o jego zdradzie? Albo po prostu odechciało mu się żyć? Madness and stupidity.
  • Odpowiedz