Wpis z mikrobloga

@Deliriand: czekam do czerwca na wyniki rekrutacji, ale jak mnie odeślą z kwitkiem to pewnie będę panikować i zbierać się do następnych podejść - mam nadzieję, że będę pamiętać. A bardziej mikro czy bardziej biologia molekularna i białka?
  • Odpowiedz
@dzikaZlasu: mówisz? a ja chciałabym do pracy z doktoratem. Że się człowiek nauczył czegoś więcej i robił własne badania, że wow. Najwyżej się nie przyznam :< Kurcze, teraz mnie zasmuciłaś
  • Odpowiedz
@detreomycyna: oj bardzo smutny... ( ͡° ʖ̯ ͡°) studia wybrałam wierząc że to "nowoczesny i przyszłościowy kierunek" a było to prawie 20 lat temu i to niestety ciągle jest "przyszłościowy kierunek" w Polsce. Zakładów produkcyjnych mało- albo jakieś lokalne małe firemki z zerowymi prawie szansami na rozwój. Ośrodków badawczych też za wiele nie ma, a jeżeli już pójdzie ktoś w badania, to w zasadzie w 100%
  • Odpowiedz
@dzikaZlasu: niska płaca mi nie przeszkadza tak szczerze, jestem jedną z tych idealistek, co chcą robić fajne rzeczy, a torebki od Prady to coś co najmniej mnie interesuje. Ale może się jeszcze wyleczę, bo z takim pozostaje mi liczyć na to bogato wyjdę za mąż, albo wygram w totka xD
  • Odpowiedz
@kt13: jak masz mieszkanie to je wynajmij. Spakuj psa i niebieskiego, chyba zd jest programista 15k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Studiowałem to samo i dziękuje Inosowi ze nie poszedłem na doktorat bo tylko jeden z moich znajomych wyszedł na tym dobrze właśnie wyjeżdżając Do NL i go robiąc.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kt13: wrzucanie własnego zdjęcia z datą urodzenia obok na wypok, to nie jest zbyt mądre...

• Odpowiedz
@nyo7: nie mam mieszkania. Wynajmuję właśnie jedno po znajomości mega okazyjnie, drugi raz mogę nie mieć takiego farta. Więc musiałabym postawić wszystko na jedno kartę. Niebieskiemu do bycia programistą 15k jeszcze trochę brakuje, ale kibicuję mu mocno :D
  • Odpowiedz
@LadniePieknie: szukam w zawodzie, obecnie czekam na wyniki rekrutacji na trzymiesięczne staże, ale zobaczymy. Bo inna praca to leży i czeka. gastro zawsze mnie przyjmie z otwartymi ramionami jak marnotrawnego syna
  • Odpowiedz
@kt13 doktorat to zabawa dla bogatych... Jak masz ochotę się zabijać o jakieś gówniane pieniądze ze stypendium plus być na posyłki to polecam. I pisanie artykułów, dopisywanie do nich profesorów... Środowisko naukowe nie jest wcale takie fajne jak ci się wydaje. Znam od środka i nie polecam.
  • Odpowiedz