Wpis z mikrobloga

275821-47=275774

#rowerowyrownik

Piątkowa jazda. Co ta #policja to ja nie wiem. Najpierw kazali mi się zatrzymać i spytali mi się skąd jadę i skąd mam rower. Nic nie sprawdzali. Zawierzyli na słowo. Pomyślałem #tylewygrac

Nic bardziej mylnego po pewnym czasie inni też kazali mi się zatrzymać i ci już brali udział w strajku włoskim. Sprawdzili rower czy nie kradziony, telefon. Oczywiście polska policja jest realiami osadzona w czasach młodości p. Bohdana dlatego te wszystkie dane podawali do CO przez jakąś pierdzącą krótkofalówkę. Musieli je podawać dokładnie co by się nie pomylić. Tak jakby z radiowozu nie mogli mieć dostępu do BD skradzionych rzeczy. #tyleprzegrac

tl,dr Kontrola x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#chlodnahistoria #coolstory #rower

@aes_sedai
nocnymarek - 275821-47=275774

#rowerowyrownik 

Piątkowa jazda. Co ta #policja to ...

źródło: comment_f04elC9qoh6b89L7rdTLDUNLHc9b8uVW.jpg

Pobierz
  • 7
@nocny_marek: i znowu u mnie całkiem inna sytuacja z policją. stoję ostatnio z kolegą na chodniku, siedzimy na rowerach myślimy gdzie jechać. minęła nas policja, zawróciła na rondzie i widać że jedzie w nasza stronę. jak tylko zaczęli wjeżdżać na chodnik odrazu postawiłem rower do góry kołami, policjant w śmiech że już wiem o co chodzi, w minutkę mnie spisał, sam mu podałem numer ramy i pojechali. bez żadnych dowodów osobistych
@rmikke: Nie wiem czy to przez strajk. Ale może. Dziś nie spotkałem radiowozu żadnego a byłem długo na rowerze.

Podejrzewam, że to mogło być przez piątek :/

@davidoff_OB Fajnie, pierwszy patrol który mnie zatrzymał też był spoko. Drugi podszedł profesjonalnie do sprawy (pewnie dlatego, że funkcjonariusz młody to zależy mu żeby coś szybko złapać).