Aktywne Wpisy
Znajomy będzie otwierał lody rzemieślnicze we Wrocławiu i można to poprowadzić w dwóch opcjach: tanie lody dla lokalnych albo wszystko naturalne bez konserwantów, wyrabiane na miejscu, bardziej pod turystów
Jaka cena za 1 gałkę byłaby najlepsza? Tak żeby było wiadomo że to lepsza jakość i można było kogoś zaprosić bez obaw
#firma #wroclaw #jedzenie71
Jaka cena za 1 gałkę byłaby najlepsza? Tak żeby było wiadomo że to lepsza jakość i można było kogoś zaprosić bez obaw
#firma #wroclaw #jedzenie71
Ankieta
- 6.99 zł 37.7% (687)
- 8.99 zł 8.6% (156)
- 11.99 zł 2.3% (42)
- 14.99 zł 1.4% (25)
- 17.99 zł 50.1% (912)
davidero69 +5
#modameska #niebieskiepaski
Weźcie mi wytłumaczcie gdzie tu logika.
Każdy się nabija z koszuli z krótkim rękawem, że to wiocha, a w każdym sklepie z odzieżą męską są tylko koszule z krótkim i ewentualnie jakieś garniturowe z długim.
Szukam lnianej koszuli, takiej luźnej na teraz żeby nosić i wszędzie są z krótkim rękawem. To jednak to jest obciach czy nie?
Weźcie mi wytłumaczcie gdzie tu logika.
Każdy się nabija z koszuli z krótkim rękawem, że to wiocha, a w każdym sklepie z odzieżą męską są tylko koszule z krótkim i ewentualnie jakieś garniturowe z długim.
Szukam lnianej koszuli, takiej luźnej na teraz żeby nosić i wszędzie są z krótkim rękawem. To jednak to jest obciach czy nie?
Jak ja to #!$%@? znam to sobie sprawy nie zdajecie. Nie ma nic gorszego dla chlora jak kategoryczny zakaz picia. To jest właściwie koniec świata. Brak perspektyw, brak motywacji, chęci do wszystkiego. Machasz ręką na wszystko bo cóż to wszystko warte skoro nie można zaznać tego błogiego stanu po kilku browcach.
Wcześniej wszystko kręciło się wokół alkoholu. Wszystkie zajęcia, rozmowy, sytuacje miały sens właśnie dlatego że nieuchronnie zbliżał się ten moment w którym można usiąść, nalać sobie piwka do szklaneczki i wreszcie się odprężyć. W moim przypadku był to właściwie każdy wieczór, nie mówiąc o piąteczku i sobocie.
Robiłem sobie oczywiście przerwy. Tydzień, miesiąc, czasem dłużej.
I dlatego każdy dzień był piękny bo następowało odliczanie - Jeszcze tydzień, jeszcze 3 dni..
I te gadki - "odpocząłem", "wątroba hehe nie wie co się dzieje", "no teraz to już można"
Ktoś musi gościa skierować na tory które pozwolą jakoś wykorzystać i zagospodarują tę pustkę i żal.
Bo żal jest #!$%@?ński. DO całego świata. O wszystko.
Gdy widzisz ziomków wychodzących z czteropakiem z żabki. Mówisz "Dlaczego #!$%@? ja mam się nie napić?"
Ja się do takiego stanu jak mexico nie doprowadziłem, może dlatego że tak jak pisałem, piłem wieczorami, dobrze jadłem, pracowałem i tak dalej. Normalnie żyłem i ciężko było po mnie cokolwiek poznać. On zaczyna każdy dzień od żubra, czyli ciotka delirka budzi go codziennie o 6 rano jak biuro zleceń. DLa takiego typa to JEDYNIE zamknięty oddział, gryzienie ścian i psychotropy. Innej drogi nie ma
#kononowicz #przemyslenia #alkoholizm #patostreamy
Najlepsza opcja to detox i jakieś leki na początek. Terapia? Osobiście nie wierze w te terapie bo skuteczność jest marna. Najważniejsza wg mnie jest motywacja i próba zmiany w swoim życiu.
Jeśli ktoś nie chce to żadna terapia mu nie pomoże. A te wszystkie terapie to tylko spotykanie się i biadolenie alkoholików jak to im ciężko przy udziale psychologów moim zdaniem.
Bliższy przykład taki Suchodolski.
http://www.thecleanslate.org/self-change/substance-dependence-recovery-rates-with-and-without-treatment/
To tak jak byś prowadził działalność i zamiast osiągać 100% zysków, osiągał byś tylko 1% tym samym dokładając ciągle do interesu, to co nie zmienił byś profilu działalności, albo się nie przebranżowił?
A te terapie
https://ki.se/en/research/one-drink-too-many
Naltrexon bierze się 1-2 godziny przed ryzykowną sytuacją.
Dziwi mnie też dlaczego zastanawiasz się czy jakikolwiek lekarz terapię
Interesujące, czemu się na to nie zgodziłeś?
W ogólnym rozumowaniu ty masz swoje rację które mogą doprowadzić do tego że człowiek przestanie pić, a ja swoje, jednakże oponuje za tym żeby ludzi kierować na nowoczesne metody leczenia. Tak czy siak, terapia zaczyna się od tego że pacjent najpierw postanawia przestać pić - jesli chce sie leczyć to prawdopodobnie zostanie skierowany na
Żeby przerwać picie i podtrzymać abstynencję niezbędna jest świadomość istnienia pewnych mechanizmów. Są przecież jeszcze ośrodki prywatne, terapie indywidualne, nie trzeba od razu wierzyć w jedyną i słuszną drogę jaką jest AA i siłę wyższą nami kierująca.
W naszych polskich warunkach to raczej jest mało możliwe i z braku kasy i z kwestii podejścia do problemu już
Masz duzo innych sposobow leczenia a odrzucanie wszystkich dlatego ze wujek sie zapil to jest bzdura i klamstwo.