Aktywne Wpisy

Szeretlek +260
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble
źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz
PorzeczkowySok +18
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz

Jestem po technikum inf, planuje isć na studia co prawda zaoczne, pomoglibyście mi w drodze aby zostać programistą?Wiem, że to śmiesznie brzmi, po prostu chciałbym się dopytać co najlepiej byłoby mi opanować, jak wyznaczyć sobie tę drogę, zdając tam jakieś e14 w szkole, najbardziej podobała mi się strona back-end, która wydaje mi się, jest troszkę stabilniejsza niż typowo front-endówka, która za szybko się rozwija do tego, nie potrafie dopasowywać kolorów itd.
Powiedzielibyście mi co najlepiej było sobie przestudiować?
Może dostanę się na PŁ na informatyke, co prawda wiem, że studia a praca to zupełnie coś innego, myślę, że na początku też nie bedę w tyle jak posiedzę na tym mocniej w wakacje.
Na początek kurs C++, potem co? PHP czy Java? Wiem, że to jest strasznie indywidualna kwestia, sam chciałbym znać dobrze dwa języki programowania, w wakacje idzie przyswoić troszkę tej wiedzy (która pomoże mi w dalszej nauce?) Nie chce zmarnować 4 miesięcy w które mógłbym coś poznać, może jakieś środowiska/biblioteki poznać? Co mogę zrobić? Jestem troszkę zagubiony, w co wejść, aby jak najlepiej przepracować te wakacje patrząc z perspektywy, jakbym był zielony w programowaniu a chciałbym nabyć dużo wiedzy typowo back-endowej. Pozdro i z góry dzięki za jakieś porady, poradniki, czy tam kursy, na pewno mi pomogą. Pozdro wariaty! =)
Myślę w przyszłości o JAVA / PHP
#programista15k #programowanie #studia #nauka #praca
Osobiście zaczynałem od javy i było mi ciężko potem z cpp. Prawdopodobnie odwrotnie było by łatwiej.
Java nie jest znacznie prostsza tylko zupełnie inna. Prawdopodobnie gdybyś rozumiał w praktyce cechy poszczególnych języków ucząc się ich to nie mowilbys takich rzeczy... I został programista a nie klepaczem
Ile sił w komputerze.