Wpis z mikrobloga

@MisiekD: A mi zamiast tych planów brakuje "zielonych stref" na wzór czerwonych. Gdzie robot mimo, że ma zapisaną "ścianę" to próbuje ponownie przejechać.

Zdarza się, że wystartuje pokój z zamkniętymi drzwiami, potem chce puścić sprzątanie innego ale już nawet nie próbuje tam dojechać bo nie widzi drogi, w planie domu zapisane zamknięte drzwi :(
@Line-Storm: Mam to samo, dlatego ja wyłączyłem zapisywanie mapy :/ Powód oczywisty - 3 piętra i nie mógł rozpoznać.
A teraz pomyśl, że wystarczyłoby, żeby w sofcie zapisali algorytm, że np. na samym końcu robot tam, gdzie miał zapisane miejsca i nie wjechał próbuje objechać jeszcze raz. Albo chociaż LDS-em rzuca w przejścia i jeżeli odległość jest bardzo duża to znaczy, że pomieszczenie otworzone i sam próbuje jeszcze raz wjechać.
Poza
@Line-Storm:

Zostaje liczyć na społeczność, może na Androida chociaż odblokują jak strefy dla roborocka gen 1

Szkoda, że nie ma właśnie takiego rozwiązania jak nieoficjalne oprogramowanie. Coś na miarę customromów Androida. Jestem wręcz pewien, że tacy dopracowaliby oprogramowanie nawet lepiej niż Xiaomi i to o wiele, wiele szybciej.