Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +199
Idzie #rozdajo z okazji #blackfriday – dla zwycięzcy karta podarunkowa Allegro o wartości 50 zł (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Zaczyna się jeden z najbardziej dzikich okresów w roku. Ja mam już listę ewentualnych zakupów wraz z odnotowanymi cenami sprzed kilku miesięcy, żeby nie dać się korpo-januszom, ale jestem ciekawy Waszego podejścia, dlatego…
…żeby wziąć udział w rozdajo:
• dajcie plusika,
• napiszcie w komentarzu, na zakup
Zaczyna się jeden z najbardziej dzikich okresów w roku. Ja mam już listę ewentualnych zakupów wraz z odnotowanymi cenami sprzed kilku miesięcy, żeby nie dać się korpo-januszom, ale jestem ciekawy Waszego podejścia, dlatego…
…żeby wziąć udział w rozdajo:
• dajcie plusika,
• napiszcie w komentarzu, na zakup

PoloRL +142

#roborock
Zdarza się, że wystartuje pokój z zamkniętymi drzwiami, potem chce puścić sprzątanie innego ale już nawet nie próbuje tam dojechać bo nie widzi drogi, w planie domu zapisane zamknięte drzwi :(
A teraz pomyśl, że wystarczyłoby, żeby w sofcie zapisali algorytm, że np. na samym końcu robot tam, gdzie miał zapisane miejsca i nie wjechał próbuje objechać jeszcze raz. Albo chociaż LDS-em rzuca w przejścia i jeżeli odległość jest bardzo duża to znaczy, że pomieszczenie otworzone i sam próbuje jeszcze raz wjechać.
Poza
Żałuję trochę, nie spodziewałem się, że Xiaomi wsparcie zakończy po 1 roku :(
https://www.wykop.pl/wpis/35893221/pobawilem-sie-dzis-w-wolnym-czasie-homebridge-post/
Dla Google Home są bliźniacze rozwiązania.
Fajne rozwiązanie, ale zbyt skomplikowane :) gdzieś widziałem screena apki z podzielonymi strefami i pomyślałem że o tym mówisz.
Szkoda, że nie ma właśnie takiego rozwiązania jak nieoficjalne oprogramowanie. Coś na miarę customromów Androida. Jestem wręcz pewien, że tacy dopracowaliby oprogramowanie nawet lepiej niż Xiaomi i to o wiele, wiele szybciej.