Aktywne Wpisy
heksengerg +200
PeterWeiss +648
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Którą różową wybieracie
@9Japko9: dla wykopkow pprzecietna dziewczyna to brzydka stad tyle głosow( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Asteroida: raczej chodzilo o staly zwiazek
@JimNH777: no np. blizn na twarzy nie przykryje makijazem wiec o takei rzeczy mi chodzi, ze pomimo dbania o siebie i tak wyglada jak gowno xd
@kidi1: faceta mam i tu nie chodzi o mnie
To wybór taki jakby kto pytał czy wolałbym sobie amputować lewą,czy prawą nogę.
I D E A Ł
Komentarz usunięty przez moderatora