Wpis z mikrobloga

43/100 #100oldgamechallange

Chcesz być wołany? LINK

Powiedzcie mi szczerze, czy mam spróbować zrobić jedną taką retrorecenzję video?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam jutro wolne popołudnie

Dzisiejsza gra:

Spyro: Year of the Dragon

Data wydania: Październik 2000
Platformy: PS1
Gatunek: Platformówka 3D

Opis: Sam osobiście nie miałem PS1 ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale grę pamiętam z tego jak grałem u jednego z moich najlepszych kumpli. Pamiętam z tego kolorową grafikę otwarty świat i to bardzo jak na tamte czasy. Można było wybrać jednego z kilku bohaterów, mięli jednak oni różne umiejętności( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest 37 map do zwiedzenia na których wykonuje się zadania NPC.
Pamiętam też że gra miała swój niepowtarzalny humor( ͡° ͜ʖ ͡°)

Fabuła: Pozwoliłem sobie podkraść
Spyro i jego pobratymcy świętują Rok Smoka – wydarzenie, które odbywa się raz na dwadzieścia lat. Celebrację zakłóca pojawienie się zamaskowanej zajęczycy Bianki, która wraz z armią nosorożcopodobnych stworów kradnie smocze jaja i zabiera je do swojej przywódczyni, złej Wiedźmy. Spyro i jego przyjaciel, ważka Sparx, zostają wysłani, by je odzyskać. Wkrótce trafiają do nieznanego świata, w którym kiedyś żyły smoki, a który obecnie znajduje się pod panowaniem okrutnej władczyni. Fioletowy heros dołącza do grupy buntowników pragnących oswobodzić krainę. Z czasem poznaje prawdziwe motywy Wiedźmy i jej niecne plany dotyczące wszystkich smoków.
Źródło: https://www.gry-online.pl/

To tyle jak ktoś ma jakieś pomysły/uwagi to zapraszam do komentowania( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oceny graczy PS1:
Metacritic: 8,9
Gry-online: 9,1

#ps1 #playstation #gry
Krx_S - 43/100 #100oldgamechallange 

Chcesz być wołany? LINK

Powiedzcie mi szcz...

źródło: comment_IQZQjWYP8S6rKoUEYdakrPKZiplW8flE.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia