Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +107
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

https://bulldogjob.pl/news/584-ransomware-moze-byc-zdalnie-uruchomiony-na-serwerach-weblogic
#oracle #serwery #bulldogjob #cyberbezpieczenstwo
źródło: comment_FDwlWgpLP3U56Wg3Z60nrDLBsNJTnIaO.jpg
Pobierz@Koliat: @tomasz-piechura: @Bulldogjob: ich aktualizacje chyba od zawsze sa dostepne jak placisz za wsparcie. W sumie to nie widze powodu by sie z tego powodu oburzac. To samo jest w redhacie czy innych produkatch tego typu. W tym zakresie to polityka znienawidzonego microsoftu jest anomalna.
@maniac777: MS też dostarcza patche do starych systemów w płatnym supporcie, jednak jak strzelił ransomware przy dziurach kalibru EternalBlue to patcha wypuścili dla 2003R2/XPków bezpłatnie. No i w samym artykule troche zabrakło wyraźniej powiedziane że wsparcie dla tych wersji wygasło dawno temu a klient walczył na przestarzałym sofcie