Aktywne Wpisy
goodbadbye +126
kupiłam sobie cute kwiatuszki i futerko do samochodu
lubie-sernik +12
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
#webdev #programowanie #programista15k #webdesign
Przez pewien czas działam na rynku lokalnym ze swoim punktem usługowym i nadszedł czas aby wejść w e-commerce.
Chcę zlecić firmie stworzenie sklepu internetowego:
- będzie na nim kilka tysięcy produktów (oczywiście sam wszystkie będę dodawał)
- strona ma być responsywna
- dobry silnik do wyszukiwania produktów (sugestie, cookies)
- zoptymalizowany pod SEO
- integracja (Ceneo, PayU, Allegro, FB, Google Analytics etc.)
- no i najważniejsze, żeby nie był szablonem innych sklepów
Mój budżet to ok. 5000-7000 zł, czy taki wystarczy?
Teraz pytanie, jakiej firmy szukać? Czy takiej, która tworzy sklepy w Woocomerce, Prestashop itp?
Proszę o sugestie.
@nrvs3: zdecydowanie nie
to jest miesięczny zarobek jednego średniego developera
taki developer nie zrobi w miesiąc wszystkiego, czego oczekujesz
a firma, która go zatrudnia, będzie też chciała na tym zarobić, więc oczywiście cena będzie wyższa niż to, co jemu zapłacą
tak więc totalnie customowe rozwiązanie w tej cenie nie ma opcji
za to dostosowanie woocomerce czy presty ma większe szanse
ale cięzko
Kupisz hosting. Zainstalujesz sklep. Dokupisz pluginy integracyjne i poustawiasz. Zapłacisz studenciakowi za tuning szablonu. Będzie w cenie.
Próbowałbym znaleźć kogoś kto dostosuje ci Woo/Prestę i może trafisz na kogoś kto w miarę dobrze i terminowo ogarnie ci to w tym budżecie. Zawsze możesz zainwestować w design strony, żeby główne widoki nie wyglądały tak
@epi: średniego i to już na rękę po podatkach, zusach itp ...
@nrvs3:
Woocommerce - działa na Wordpressie, wszystko zategowuje się wtyczkami które czasami robią więcej złego niż dobrego. Dokumentacja w miarę normalna. I jeszcze co do Woo, to potrzebny jest w miarę mocny serwer, a jako że to ma być sklep, to odpadają wtyczki robiące cache
@epi: Nie ma czegoś takiego jak "średni" developer. Jeżeli firmę stać na płacenie pracownikom po 5k-7k netto miesięcznie, to o ile nie jest to projekt z budżetu państwa, to będzie wymagała aby developer znał się na rzeczy, że będzie po prostu DOBRY, a nie.. hehe średni.
Widać, że jesteś developerem, i dbasz o aurę ich elitarności, jednak inwestorzy i właściciele wartościowych firm nie są