Wpis z mikrobloga

@SzeregowyBeton: sam żeś powiedział że taki tv jest super chociaż ma mniej cali niż wspomniany wyżej monitor ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc sam zacząłeś ten bezsensowny temat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@trzeci: Da się zrobić tak, że szeroki ekran imituje większą ilość ekranów? Mniej więcej chodzi mi o to, że Firefox czy Opera na coś takiego jak ukrywanie paska tytułu w trybie pełnoekranowym.
Wygodniej przełączać tak między kartami, bo kursorem najeżdżamy pod krawędź ekranu, klik, i przełączyliśmy kartę.

Wycelować w kartę jeśli jest pasek tytułu to nie jest wielki problem, ale jak przełączasz karty kilkadziesiąt razy na godzinę ..

• Odpowiedz
@rukh: Do tego ekrany mozesz podlaczyc obraz z PC za pomoca 2 kabli, i ustawic funkcje picture-by-picture, co efektywnie wyemuluje 2 ekrany. Sprawdzone, dziala fajnie.
  • Odpowiedz
hehe pytałem serio, jakieś gry chodzą na takiej rozdzielczości? Filmy?
Ja jak sobie kupię to wyłącznie dlatego, że mi się podoba i że mogę.
Miałem też zapytać czy potrzebujesz jakiejś dedykowanej karty ale widzę pełne zrozumienie:)

@kolorofon: zauwaz ze oglądając na tv filmy masz na dole i na górze czarne paski, to dlatego, że są nagrywane w 21:9. Na ultrawide masz film na caly ekran bez paskow. Wszystkie nowe gry
  • Odpowiedz