Wpis z mikrobloga

Dobra bo mnie zara strzeli.
Uzywam Azure DevOps.
W poprzednim projekcie uzywalismy GIT natomiast w nowym mam TFS.
Ktos mnie powie jak tutaj z godnoscia robic code review ? W git, w momencie gdy robilem code review i dalem komentarze, moglem pozniej elegancko przejsc po liscie i sprawdzic czy zostaly poprawione. (nie tworzac nowego review)
Jak to ogarnac tutaj , moze jakis tutorial ? :D
#csharp #dotnet #tfs #programowanie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Crisu: wołaj jak wrażenia z używania tego bo u firmie gdzie pracuje nie mogą skonfigurować gitlaba z jira i mamy się na azure opsa przerzucić a znając infrastrukture Microsoftu będzie to takie g---o jak cała azura xD
  • Odpowiedz
@Dejna93: a korzystajac i z ciekawosci zapytam jak robicie code review na gitlabie? Dodajac komentarze przy merge requescie? U mnie szef wymyslil zeby do kazdego code review robic oddzielnego doca w wordzie ()
  • Odpowiedz
@Dejna93: Ogolnie samo w sobie Azure Devops jest spoko. Uzywalismy go do prowadzenia projektow+ git jako repo, super to sie sprawdzalo. Troche trzeba sobie query ogarnac ale jak juz zrobisz to sie przyjemnie pracuje. No i mozna wlasne pluginy pisac. Przeliszmy na niego z githuba, poczatkowo bylem pierwszym hejterem ale pozniej sie przełamałem :)
W nowym projekcie jest cale CI/CD na azure devops i chłopaki też mówią, że bardzo spoko
  • Odpowiedz