Wpis z mikrobloga

@zartos: z tymi łapami tylnymi to prawda. Specnaz - jeśli dobrze pamiętam, uczył co i jak. Jak pies złapie rękę to docisnąć mu ją do końca żeby nie mógł szczęką ruszać i uderzać w nos (jak masz jakieś narzędzie to już w ogóle jest bajkowo). Jak pies ma zamiar zaatakować to wtedy wystawiasz rękę przeciwstawną do silniejszej nogi, przy próbie ataku i odsłonięciu żeber trzeba wyprowadzić kopnięcie i próbować te żebra
@echelon_: nie wiem, jak z psami, ale mocne uderzenie w splot słoneczny u człowieka powoduje porażenie znajdujących się tam nerwów i nagły odpływ całej krwi do układu pokarmowego, na skutek rozszerzenia naczyń krwionośnych. Nie umiera się co prawda, ale w sekundę całkowicie odcina prąd i leżysz. U psów powinno być podobnie.

Co do samej obrony przed psem, mamy ewolucyjne przewagi - przeciwstawny kciuk i chwytne kończyny. Wytrenowany człowiek w sekundę zakłada
No nie wiem z czym macie problem, o ile od razu pies nie rzuci ci się do gardła i nie ma przewagi masy to człowiek jeśli nie spanikuję jest w stanie takie zwierzę unieszkodliwic wzglednie prosto. Ja bym dał się #!$%@?ć w lewy nadgarstek, o ile klasyczny kop by nie wszedł i przycisnał psa swoją masą do ziemii.

Nie wiem jak już cię pies gryzie w nogę czy rękę to użyj #!$%@?
@Multigatawny: szarpałeś się kiedyś z psem dla zabawy? Bawiłem się z owczarkiem niemieckim. Miałem solidny kij, trzymałem go na obu końcach a on na środku zębami i ciągnęliśmy kij każdy w swoją stronę. Nie jestem chucherkiem, ale jak się pies rozochocił to ledwo dawałem go radę przyciągnąć do siebie. Do tego siłę ścisku miał taką, że jak zacząłem obracać się wokół własnej osi to on nadal trzymał się tego kija zębami,
@Multigatawny: @tomtom666: @ApokaliptycznyHiperGouomp: ale wlasnie problemem jest ze ludzie na wszystkich filmach nic nie robia, zawsze sie zaczyna taki filmik tak samo - ktos sobie idzie, pies warczy na niego i skacze wokol niego z 30s a potem sie rzuca na czlowieka - i czlowiek nie wei co robic i upada na ziemie i wyje xD czemu nie #!$%@? jakiegos kopa takiego solidnego temu kundlowi jak wraczal na niego
@wrobel7 ciągnąłem się kijem z malamutem i wiem ile taki pies ma siły. Nie zmienia to faktu że to tylko głupie zwierzę zaprogramowane przez naturę i ewolucję, nie myśli tylko działa instynktownie.
@Multigatawny: tu fajny film znalazlem, murzynek bambo spuscil #!$%@? pieskowi ktory chcial mu spuscic #!$%@? i piesek uciekl, bo zobczyl ze jest nikim, i ze nikt sie go nie boi, dziala na 99% psow, ten 1% to tresowane #!$%@? co cie beda grzyly dalej nawet jak mu noz w szyje wbijesz, ale w 99% wypadkow pies sie nie spodziewa ze ktos mu podskoczy i bedzie myslal ze jest krolem jungli #!$%@?,
f.....z - @Multigatawny: tu fajny film znalazlem, murzynek bambo spuscil #!$%@? piesk...