Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam 20 lat i obgryzam paznokcie od 13 lat ktoś powie jak pozbyć się tego brzydkiego nałogu? Próbowałem chyba już wszystkiego od zamienników jak guma czy słonecznik po ten gorzki lakier do paznokci. I nadal nic. Pomocy

#paznokcie #nalog

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Idz do kosmetyczki na manicure hybrydowy. Mozna go zrobic bezbarwnym lakierem, dać matowy top, wiec nikt sie nie zorientuje za masz cos na paznokciach (jesli mialbys z tym w ogole problem), a hybryda jest na tyle twarda ze nie dasz rady tego obgryzc. Ja sama obgryzalam 15 lat i w ten sposob sie z tego wrwalam.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: moja koleżanka też długo obgryzała. Kosmetyczka doradziła jej noszenie przy sobie pilniczka. Za każdym razem kiedy chce wziąć palce do budzi, wyciąga pilniczek i piłuje paznokcie. Od kilku lat się sprawdza ten patent.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: chyba najważniejsze w całej tej walce jest pamięta ie o postanowieniu. Spróbuj sobie poćwiczyć na zasadzie że zblizasz palec do buzi ale mówisz sobie w myślach że nie możesz tego robić. Jeśli nie masz mocnej psychiki do takiej rzeczy to spróbuj z mydłem ichtiolowym, patentem z pilnikiem i plastrowaniem palców
  • Odpowiedz