Wpis z mikrobloga

https://gpsrumors.com/roam-update

@uysy: moim zdaniem to duzy minus kolorowy wyświetlacz ( ͡° ͜ʖ ͡°) - zbedny bajer
Chociaz sam mam G520 ale bardzo sie zastanawialem czy brac Bolta przez to ze ma wyswietlacz mono czy jak to sie tam nazywa (zdecydowalem na garmina bo po niego musialem przejsc tylko 200 metrow od domu a po Wahoo musialbym przejechac cale trojmiasto) ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@dzester: Mam Bolta, nie planuje zmieniać na kolory. Na co mnie to :). Dla mnie mega istotna jest mapa i track, a mono spokojnie daje rade.
  • Odpowiedz
@dzester: @uysy: ja natomiast w kontekście mapy narzekam na mono. Tzn jest ok jeżeli jedziesz po śladzie i masz dobrą skalę wbitą, ale jak mam się poruszać po mieście to droga z trackiem, z którego zjechałem jest np trochę ciemniejsza niż inne i się robi zgadywanka. Po lesie i trailach to już w ogóle potrafi być kosmos z ogarnięciem i powroty po kilku metrach bo jednak "nie ten
  • Odpowiedz
mozesz diodami skrety sygnalizowac.

@mmichal: jeżeli na mapie nie jestem w stanie czasami odczytać która z kilku ścieżek jest "tą jedyną" to powodzenia z diodkami.

Jak tracka dookoła komina robię w komoocie to spoko, ale w lesie albo dużym mieście już niekoniecznie.
  • Odpowiedz
@uysy:
Zapewne poprawili więcej rzeczy niż tylko dodanie kolorów choć kolorowy ekran zazwyczaj wiąże się ze skróceniem pracy na baterii. Sam zastanawiałem się teraz nad kupieniem Bolta ale poczekam, zobaczę co się na rynku z cenami podzieje.
Z tego co widzę cena też niska nie będzie jak to z nowościami około 1500zł w wariancie bardzo optymistycznym.
  • Odpowiedz
@uysy:
O to by było świetnie. No zobaczymy co to wyjdzie. Sam jestem niezmiernie ciekaw. Wahoo w sumie długo nic nie wypuszczał wiec może być to całkiem dobry produkt uwzględniający uwagi użytkowników co do Bolta.
  • Odpowiedz