Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
mirko_anonim +16
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
Raport z wyprawy na Xantię 25-27 września 1515
Laurence Pierre
Uczestnicy wyprawy:
Lars - szkutnik i kapitan statku
Lisa - żona Alberta naukowca
John Whiteflag @Lisaros
Ansgar Knochig @Kozlov666
Thomas Sutherland @meinigel
Grégoire "Grondement" Dubois @Grzechu10g
Asbjorn Ingelmand @Awerege
Giuseppe Bianco @mac3
W dniu 25 września wraz z grupą śmiałków wzięliśmy udział w podróży prototypową konstrukcją statku Larsa. Mimo początkowych wątpliwości spowodowanych ciągłym trzeszczeniem pokładu łódź prezentowała się oraz spisywała znakomicie. Na statku oprócz 7 zwerbowanych członków załogi i kapitana Larsa znalazła się Lisa - żona Alberta naukowca. 20 godzinna podróż na Xantię minęła na rozmowach, przyuczaniu mnie i Gregoire'a w sztuce żeglowania.
Po dotarciu na miejsce wszyscy obecni na pokładzie podzielili się na 2 ekipy. Asbjorn, Gregoire i Ansgar dołączyli do Lisy, która planowała rozglądnąć się na wyspie, natomiast ja, John, Thomas i Giuseppe dotrzymaliśmy towarzystwa Larsowi.
Wraz z Larsem udało nam się zakupić planowany towar. W momencie dobijania targu zostaliśmy napadnięci przez tajemniczą postać w kapturze. Złodziej wyrwał pieniądze i natychmiast zaczął uciekać. Ja John i Thomas ruszyliśmy w pogoń. Niestety złodziej był wciąż zbyt daleko. Na szczęście Giuseppe, który akurat robił dodatkowy interes w okolicy usłyszał nasze krzyki i zatarasował drogę złodziejowi. Po chwili szarpaniny reszta z nas dopadła złodzieja. Okazało się że ten osobnik był powszechnie poszukiwany w całej okolicy i miał wiele na sumieniu. Za ujęcie przestępcy otrzymaliśmy nagrodę pieniężną, Giuseppe jako ten który go zatrzymał oczywiście największą.
Tymczasem reszta bohaterów dołączyła do Lisy w jej spacerze. Kobieta zaproponowała wizytę w tawernie na jej koszt. W karczmie doszło do ostrej wymiany zdań na temat której jej uczestnicy nie chcieli nic powiedzieć. Ponoć Asbjorn i Gregoire dość agresywnie zalecali się do Lisy jednocześnie i wdali się w bójkę między sobą.
Wieczorem cała załoga wraz z Larsem i Lisą spotkali się na molo przed statkiem. Zdenerwowany Lars chciał zostawić Asbjorna i Gregoire'a na Xantii za incydent w tawernie o którym opowiedziała mu Lisa. Na szczęście dzięki wrodzonej charyźmie Johna udało się przekonać Larsa by ten zabrał jednak na pokład tą dwójkę.
W czasie podróży powrotnej udało mi się podsłuchać rozmowę Johna z Lisą, który odwiedził ją w jej kabinie.
John: "Madame, spotkaliśmy się w przykrych okolicznościach, szkoda tak się rozstawać, może byśmy się spotkali po powrocie na wyspę? Porozmawialibyśmy o kwiatach Prowansji!"
Lisa: "No chyba cię pogięło, o kwiatach gadać"
Jakieś 5 minut później słychać było szloch tłumiony przez poduszkę docierający z kajuty Johna. Biedny John.
Ciekawi mnie tylko co Lars zrobił z tymi pieniędzmi wpisowymi za które mieliśmy kupić towar. Bo teraz nie ma ani pieniędzy ani towaru.
John pamiętamy i nie zapomnimy [*]
Gregoire Dubois
_nadal rumieni się na myśl że POTRZYMAŁ ZA RĘKĘ choć skończył przez to dosłownie z nożem na gardle... _