Aktywne Wpisy

Nie_bo_ty +109
Wykopki: o nieeee zabili niewinną Niemkę ona tylko tańczyła na imprezie!!!11
To zupełnie normalne żeby jechać na rave party tuż obok największego otwartego więzienia na świecie w czasie żydowskiego święta.
Teraz to przesadzili, wykopowy sąd odmówił wolności dla Palestyny bo... uwaga... zabili cywila!!!!i to takiego ładnego!
#izrael #wojna
To zupełnie normalne żeby jechać na rave party tuż obok największego otwartego więzienia na świecie w czasie żydowskiego święta.
Teraz to przesadzili, wykopowy sąd odmówił wolności dla Palestyny bo... uwaga... zabili cywila!!!!i to takiego ładnego!
#izrael #wojna
Octopus15 +27
Wczoraj oglądałem #tvn takiej propagandy to nawet Goebbels by się nie powstydziłby. Pierwszy najważniejszy fakt to, to że Kaczyński nie przyjdzie na debatę xD wojna w Izraelu zepchnęli na dalszy plan, jako trzeci fakt. No i było o Orlenie że nie ma paliwa, i pokazali Tuska jako tego dobrego xD ktos kto to ogląda na poważnie to musi mieć coś z głową. #bekazlewactwa #polityka

Jak omawiać romantyzm bez znajomości "Pana Tadeusza" czy "Cierpień młodego Wertera"? Jaka alternatywa do tych dzieł?
Już sensowniejszym argumentem byłby transparent: "Nie chcę w szkole nauczycieli z wyraźną nadwagą". Takie osoby są złym wzorem dla uczniów, swoją postawą pokazują, że niezdrowa postawa życiowa jest ok...
#strajknauczycieli #4konserwy #neuropa #bekazpodludzi #gownowpis
Mnie np. niektóre książki zachęciły do czytania książek spoza kanonu lektur szkolnych, mogę czytać praktycznie wszystko, z fantastyki ostatnio czytałem D. Simmonsa i J. Zajdla, ale pewnie kojarzysz ich, skoro czytasz
Komentarz usunięty przez moderatora
Cierpienia Młodego Wertera to chyba najbardziej #!$%@? lektura w szkole xD Za to powinien być prokurator.
Komentarz usunięty przez autora
@Roger_Casement: nie omawiac? wiedza bezuzyteczna
Jeżeli pytasz o lektury szkolne, to wszystkie, jeżeli o książki poza lekturami, to chociażby inne dzieła Goethego, Byrona, Schillera, Mickiewicza, Słowackiego, Bronte, Poe.
Dla mnie "Cierpienia..." są taką klasyką dla epoki, wpływ werteryzmu na inne dzieła są nie do podważenia, Ty masz bardzo negatywną opinię na ten temat, ja akurat przeciwne,
Źle zniosła bo nudne (w końcu tematy bardziej pasjonujące chłopaków), są elementy przemocowo-mobbingowo-upokorzeniowe (dla dziewczyny też tak sobie porywające) i do tego smutne. Zbyt wiele książek w tej kategorii wiekowej nie kończy się śmiercią protagonisty, więc to była nowa jakość.
Uważam, że ta Pani pojęcia nie ma, co to jest literatura współczesna i jakie trzeba mieć kompetencje literaturoznawcze, żeby ją rozumieć.
Wiem co mówię, jestem na studiach polonistycznych. (╯°□°)╯︵ ┻━┻
xDD
Przeciez ta ksiazka to wywody stulejarza spod #przegryw tyle, ze 18-wiecznego