Wpis z mikrobloga

@goomba-pl: Ty jesteś głupi czy udajesz?

Gościu informuje o nowym homebrew na różne konsole, sam pisze własne homebrew, zachęca ludzi do kupowania oryginałów, a nintendo nie mając do czego się #!$%@?ć nałożyło mu ręcznie roszczenia na film za 3 sekundy gameplayu z Mario 64 wykorzystując tym samym narzędzia do ochrony własności intelektualnej niezgodnie z ich przeznaczeniem do wprowadzania cenzury bo tak im wygodnie...

I ty jeszcze temu przyklaskujesz? (
  • Odpowiedz
Dobrze bo to promocja złodziejstwa.

Nie chce mi się prowadzić z tobą kolejnej bezcelowej dyskusji.

@goomba-pl: To nie prowadź. Wiedz tylko, że pisząc takie głupoty mocno mijasz się z
  • Odpowiedz
@goomba-pl właśnie pochwal nam się tutaj może jakimiś dokumentami/umowami które pozwalają tobie wykorzystywać własność nintendo tzn wizerunek goomby w celach marketingowych. Nintendo wie, że przywlaszczyles sobie goombe na swoje logo? Co? Bo jak nie to na pewno się znajdzie ktoś życzliwy na tym portalu i dam im znać.
  • Odpowiedz
Bo jak nie to na pewno się znajdzie ktoś życzliwy na tym portalu i dam im znać.

@bluntx: Już się znalazł, a nawet kilku. Niestety ich epicka zemsta za Goombowe zwalczanie piractwa nie wypaliła. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Typie podejrzewam, że mam więcej sprzętu nintendo w domu od ciebie więc mi tu nie wyjeżdżaj z piractwem. Pierwszego game boya miałem już w 1990 jak jeszcze na gówno mówiłeś papu o ile już byłeś na świecie. Zadałem pytanie to na nie odpowiedz, a nie zmieniasz temat. To jak będzie? Odpowiesz?
  • Odpowiedz
Niestety ich epicka zemsta za Goombowe zwalczanie piractwa nie wypaliła.

@goomba-pl: I kto tu ma syndrom oblężonej twierdzy xDDD

Btw znowu to robisz więc znowu o tym wspomnę. Trochę śmieszne, że utożsamiasz się z rigczem i kupowaniem oryginalnych gier (wow - jakby prawie wszyscy tego tutaj nie robili?) a jednocześnie kupujesz gierki w złodziejskim sklepie G2A.
  • Odpowiedz
@goomba-pl: To się wcale nie wyklucza, zrobiłem sobie osobny offtopowy wątek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ehh, mam nadzieję, że kiedyś wyrośniesz z tego gimbo myślenia i ogarniesz, że o wiele lepsze i skuteczniejsze jest zwykłe zachęcanie ludzi do kupowania oryginałów oraz nie traktowania ich jak idiotów niż zniechęcania ich do piractwa, wyzywania ichi traktowania ich jak złodziei nawet jeśli nic nie kradną (i to biorąc pod uwagę twoją nagiętą definicję kradzieży).

Sam kurde jesteś niejednoznacznienie w tym co robisz i potrafisz plusować wpisy gdzie ludzie wprost piszą, że mają piracki rom z neta ale wystarczy, że się tobie podlizali, więc wszystko jest spoko. Nagle już takich osób nie wyzywasz od kretynów, cebuli złodzieji i co tam jeszcze się
  • Odpowiedz
@Kryspin013: irytuje mnie polityka nintendo. Legalnych emulatorow na switcha nie robią bo #!$%@?. Natomiast gdy gracze robia wlasne apki na pstryka aby pograc w gry z snesa i game cuba to im #!$%@?. Mam nadzieje ze ktos w zarzadzie pojdzie po rozum do glowy i zmieni polityke online oraz stosunek do aplikacji (nie gier) bo brakuje mi emulatora snesa albo netflixa/przegladarki na switchu.
  • Odpowiedz
irytuje mnie polityka nintendo. Legalnych emulatorow na switcha nie robią bo #!$%@?.

W tym nie ma nic dziwnego. Akurat tak wszyscy robią.

Natomiast gdy gracze robia wlasne apki na pstryka aby pograc w gry z snesa i game cuba to im #!$%@?.

W
  • Odpowiedz
Oczywiście to się nie stanie bo głoście fanbojstwo zgodnie z wolą nintendo (co świetnie pokazuje twój komentarz w tym wydaniu).

@Kryspin013: Polityka i wola wielkich korporacji czasem zmienia sie z dnia na dzien. I to wlasnie mnie dziwi najbardziej w zachowaniu @goomba-pl bo przeciez podstawe do przypi*** sie do niego Nintendo mialoby duzo mocniejsza niz w przypadku MVG.
  • Odpowiedz
bo przeciez podstawe do przypi*** sie do niego Nintendo mialoby duzo mocniejsza niz w przypadku MVG.

@piwniczak: Może jeszcze nikt go nie zgłosił. Nie chce mi się sprawdzać ale ciekawe jakby N się zachowało jakby podesłać im te komentarze gdzie goomba jednocześnie wykorzystując wizerunek i nazwę "goomba" do reklamowania własnej działalności wyzywa użytkowników jak gdyby nigdy nic od debili albo wyraźnie klnie w ich stronę xD Nie wiem na ile
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Lol, nie popieram piractwa ale jak czytam takie komentarze Goomby to aż czuję ciśnienie na scrackowanie sobie jakiejś gry (ノ)ノ彡

Przecież to ma efekt zupełnie odwrotny od zamierzonego... Dobrze napisałeś, lepiej zachęcać do oryginałów, niż zniechęcać do piratów. Niestety nie każdy to rozumie ¯_(ツ)_/¯

A zmiany awatara już nie skomentuję, przecież to śmieszne :D Nazwę DG też zmienisz, o ile pod taką
  • Odpowiedz