Wpis z mikrobloga

Miraski, różowa moja programistka szuka pracy. Dołuje się tym strasznie i ja to stresuje, ale chyba po prostu nie bardzo potrafi szukać. Podpowiedzcie kilka rad co robic, bo głupiejesz tu już oboje. Mieszkamy w Krakowie, programuje w C#/Dotnet, backend/fullstack. 4 lata doświadczenia. Wiem ze się mówi ze tak łatwo o prace, ale nas coś chyba idzie nie tak, a ona łatwo się dołuje, na ostatniej rozmowie zrobiła jakiś błąd i potem się popłakała w domu. Pomóżcie, bo już nie mogę na to patrzeć, a sam się nie znam:( dajcie kilka plusów to może się wybije i nam się poprawi.

#zebroplusy #it #pracawit #programowanie #programista15k #pracbaza #pomagajzwykopem #krakow
  • 12
@Karkasonne: To bardzo dziwne, ze z takim stackiem, z takim doswiadczeniem i w takim mieście ma problemy. Sugerowałbym posłać sporą liczbę CV, nawet na pozycje, które nie do końca jej odpowiadają, żeby trochę się "oswoić" z rozmowami rekrutacyjnymi. Profil na LinkedIn i dokument CV muszą prezentować dobry poziom, oceńcie razem czy tak faktycznie jest. W guglu pewnie jest sporo porad, jak odpicować swojego LinkedIna/CV na błysk - te rzeczy są jej