Aktywne Wpisy
mmmod +32
nie mogę iść do sklepu i powiedzieć żeby te p---y nie sprzedawały alkoholu mojej starej pijanej? marzenie ścietej głowy hm? aż zal dupe ściska bo całe osiedle wie że moja stara to pijaczka no i to oczywiste ze ktoś nie kupuje 300ml wódy dziennie na imprezke, będac 60 paroletnią kobietą, oby te p---y ze sklepy zdechły, dosłownie mam w dupie prawo konsumenckie, niech zdechną k---a na raka, jak moga to k---a robić
WolfSky +240
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Argument nr.1 :
Zgony z powodu chorób spadły na długo przez wprowadzeniem każdej jednej szczepionki. Co więcej zostały wprowadzone, gdy śmiertelność dążyła już do zera. Trend spadkowy był jednoznaczny i bez wprowadzenia szczepień spadły by do okolic zera dokładnie tak jak ze szczepionkami. Więc fakt - szczepionki nas nie uratowały. A skoro tak, to po co one? Zachorowalność spadała dużo wolniej, ale również spadała - szczególnie, gdy weźmie się pod
wiec słabe nie wyszlo Ci
chociaż pokazales swietny przykład manipulacji danymi statystycznymi..
dawaj ciekawa jestem Twojego antywackowego wytlumaczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0.o
Przekręcasz postulaty drugiej strony. Nikt nie mówi, że polepszona higiena nie miała wpływu na zmniejszenie zachorowalności. Faktem jest, że szczepienia również przyłożyły się do zmniejszenia zasięgu choroby. Są skutecznym narzędziem w walce z chorobą.
Jak wytłumaczysz, że epidemie odry zdarzają się w niedoszczepionych społecznościach, takich jak amisze? Albo północno-wschodnie USA? Tam nie dbają o higienę?
Co do ostatniego wykresu, zupełnie inaczej poprowadziłbym linię trendu...
powyzszy post nie odniósł sie do zadanego pytania. nadal.czekam na odpowiedź nie przeinaczone fakty
xD, śmieszny jesteś, nie wiesz co odpowiedzieć po
a teraz Ci zniszcze Twoje poglady - odra w polsce to problem ostatnie 3 miesiace to epidemie i zamykanie oddzialow w szpitalach z powodu ognisk epidemicznych.
wiec najpierw czegos sie dowiedz a potem wypowiadaj.
i typowe zagranie - nie odpowiem na pytanie ale porusze tysiac kwestii dookoła moze oburzy sie ktos czyms innym i zapomni o co
Geniuszu przeczytaj
Przeczytaj post. Każdy Twój tekst wskazuje, że nic nie czytasz.
@DanteTooMayCry: odsetek zaszczepionych w 1984-85 wynosił 66%, a w 1990 r. wahał się w granicach 75%. Do tej liczby niezaszczepionych w danym roku trzeba doliczyć dzieci nie szczepione w latach poprzednich (dopiero w 1977 roku zaszczepiono zgodnie z kalendarzem 50% podlegających szczepieniu dzieci).
"W obu epidemiach zachorowania osób w wieku 10-19 lat wynosiły ponad
2019 się nie skończył, będzie ze 2-3 tys zachorowań minimum
@DanteTooMayCry:
Acha, czyli sam fakt wprowadzenia do kalendarza sprawił, że odra się popłakała i ze strachu uciekła (zaszczepienie częściowo trzech roczników, które w sumie dały może jeden cały rocznik)? I nie ma żadnego powodu, by roztrząsać fakt rozpoczęcia spadku zachorowań przed wprowadzeniem szczepień? Że rok przed wprowadzeniem szczepień zachorowań było 70
@DanteTooMayCry: dokładnie tak, tak właśnie działają szczepionki i nie jest to wiedza tajemna
" I nie ma żadnego powodu, by roztrząsać fakt rozpoczęcia spadku zachorowań przed wprowadzeniem szczepień?"
Nie było żadnego spadku, i dobrze o tym wiesz ;) no chyba, ze zaczniemy udawać, że "lata epidemiczne" nie
xd, jak Ci pasuje to dołki i górki istotne, jak Ci nie pasuje to nieistotne. W dodatku kończąc wyliczankę na 73, bo 74 też już nie będzie pasował, gdy spadło do 70k. Do ilu by spadło w kolejnym roku z dołkiem bez szczepionki? Czemu po wprowadzeniu szczepionki dołek się przesunął?
Niewygodne sobie zgrabnie pomijasz, aby pasowało Ci to teorii.
Nawet na Twojej grafice widać linię trendu w doł xd.
@DanteTooMayCry: gdzie napisałem, że są lub nie są istotne??? Istnieją lata epidemiczne i nieepidemiczne, i trzeba być skończonym debilem, żeby podważać coś tak oczywistego. Tym bardziej wrzucając wykres, który to przedstawia -_-
"W dodatku kończąc wyliczankę na 73, bo 74"
Tak mój błąd, powinno się kończyć na 74 i 70k, więc dodam jeszcze