Aktywne Wpisy
Antybuka +131
To jakiś portal dla 5 latków? Cenzura na słowo ,,B--ń"? XDDD
Jak ktoś nie ma konta to ten portal wygląda tragicznie a jeszce musisz to WYŁĄCZYĆ, patrząc na ilośc ludzi co mają belke pod wrzucanymi zdjęciami, niewielu nawet wie, że jest opcja wyłączenia xD
#moderacjacontent #heheszki
Jak ktoś nie ma konta to ten portal wygląda tragicznie a jeszce musisz to WYŁĄCZYĆ, patrząc na ilośc ludzi co mają belke pod wrzucanymi zdjęciami, niewielu nawet wie, że jest opcja wyłączenia xD
#moderacjacontent #heheszki
Czy jakies inne miasto w Polsce ma tak gigantyczne korki, jak #krakow? To w ogóle nie do życia miasto jest do jakiegokolwiek poruszania się. Chyba z 2 razy większe zagęszczenie aut niż we #wroclaw plus do tego jeszcze w tym drugim mieście na wakacje naprawdę aut jest mniej, a Kraków to ciągle wiecznie zatkany niczym woskowiną ucho bezdomnego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wydawałoby się, że za taką cenę biletu (65 złotych!) będzie coś naprawdę na poziomie. A tu klapa...
Oprócz dosłownie kilku prawdziwych eksponatów (większość to słabe repliki) i historii związanej z pierwszymi (bez)załogowymi lotami na orbitę i w kosmos, nie ma tam nic wartego uwagi. Wystawa jest dość mała. Najgorsza z tego wszystkiego jest jakość tekstów wystawy. O ile merytorycznie wyłapałem tylko kilka malutkich błędów, to litrówek i błędów w nazwiskach jest multum!
To straszne, że wystawa, która ma być edukacyjna, wygląda jakby przygotowywał ją ktoś nie mający za bardzo pojęcia co robi, zatrudniając studentów na kacu do przepisywania tekstu.
Pod koniec już mnie to tak irytowało, że pozwoliłem sobie na kilka zdjęć, które wrzuciłem tutaj: https://imgur.com/a/xZKlwnP - sami oceńcie.
Nie polecam wystawy. Szkoda kasy. Jest warta max 12 złotych. Dziękuję dobranoc.
#j--------e #gorzkiezale #kosmos #spacex #nasa #esa #spaceadventure #wroclaw troche #januszebiznesu i #patologiazmiasta
http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,16929099,jak-szkoli-sie-bodyguardow-w-jedynej-w-polsce-i-jednej-z-czterech.html
"Był on specjalistą w sprawach misji kosmicznych dla załogi STS-89, ósmej misji połączenia z rosyjskim kompleksem orbitalnym MIR."
"Pułkownik Bobko, absolwent 1 klasy akademii USAF
był pierwszym wybranym jako astronauta sił powietrznych do programu MOL po ukończeniu studiów w Szkole Pilotów Badania przestrzeni kosmicznej w bazie sił
I co tu z tym zrobić? Osobiście typowałbym taką wystawę do zamknięcia i poprawy, bo jest ona zdecydowanie anty edukacyjna, biorąc pod uwagę błędy w nazwiskach (sic!!!) i nazwach własnych...