Wpis z mikrobloga

Jaki jest Wasz stosunek do rozciągania? Robicie je codziennie? Może macie jakieś przykładowe ćwiczenia dla człowieka który nigdy się nie rozciągał?

Dzisiaj zrobiłem rozciąganie z filmu poniżej, masakra, spepłałem się jak świnior... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy
MamutStyle - Jaki jest Wasz stosunek do rozciągania? Robicie je codziennie? Może maci...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MamutStyle: Zależy od ciała. Jeden nigdy się nie rozciągał i pewne ćwiczenia dla niego będą za lekkie, a ja np. jestem taki sztywny i nierozciągliwy, od najmłodszych lat, że nawet ćwiczenia dla początkujących to dla mnie hardcore.
  • Odpowiedz
Jaki jest Wasz stosunek do rozciągania?

@MamutStyle: kazdy powinien byc 'troche' rozciagniety. przydaje sie to na silce i nawet w zyciu codziennym. poza tym dla zdrowia tez to jest korzystne, bo w dzisiejszych czasach czlowiek sie nie rusza tak jak kiedys (wiecej jest siedzacego trybu zycia)
  • Odpowiedz
@MamutStyle: imo rozciąganie g---o daje. Strata czasu. Rozciągnięcie jest chwilowe (pare minut). To co się liczy to ćwiczenie danego mięśnia w pełnym zakresie ruchu. Ilu idiotów na siłowni uginając bicka nie prostuje do końca łokcia? A potem pozrywane bicepsy.
  • Odpowiedz
@MamutStyle: Stosunek taki, że jeżeli są jakieś dysproporcję między jednym, a drugim stawem to wypadałoby to poprawić. Wystarczy podstawowe kilka testów, żeby mniej więcej wiedzieć na czym stoimy. Oczywiście nie rozwiąże to wszystkich problemów, ale wystarczy poświęcić jakiś okres na rozciąganie, a potem robić w pełnych zakresach ruchu.
  • Odpowiedz