Wpis z mikrobloga

@radoslaw-szalkowski: bardzo dziękuję, a Tobie gratuluję 300 z przejazdu z @metaxy :-D. Pierwsze wrażenia bardzo skrajne od przerażenia że się zabiję XD do zachwytu, na szczęście to pierwsze już przeszło. Mamy już 100 km przejechanych i każda jazda to zachwyt ale jednak dużo muszę się jeszcze nauczyć, nie do końca ogarniam biegi i muszę się przełamać psychicznie przed prędkością i jazdą razem z autami (do tej pory tłukłam się po lasach
bardzo dziękuję, a Tobie gratuluję 300 z przejazdu z @metaxy :-D.

@solimoes: bardzo dziękuję!

Pierwsze wrażenia bardzo skrajne od przerażenia że się zabiję XD do zachwytu, na szczęście to pierwsze już przeszło.

miałem dokładnie tak samo po przesiadce z roweru górskiego ;) szczególnie przerażały mnie o wiele słabsze hamulce w szosie

Wybranie dobrej trasy też pewnie trochę czasu mi zajmie (ostatnio wrąbałam się w drogę szutrową).

jakbyś chciała jakaś propozycję trasy
@radoslaw-szalkowski: hamulce inne też zauważyłam ale czy zamiast nich nie wykorzystuje się bardziej pozycji ciała i zmiany biegów? Przy zjazdach ogarnia mnie panika. Za to podjazdy są teraz bardzo przyjemne :).
Trasa: startuję z Retkini więc okolice Pabianic? Coś z małym ruchem? Jeżdżę rowerem cały rok od siedmiu lat, około 4000 km rocznie, wydaje mi się że fizycznie daję radę tylko ta obawa przed prędkością i brakiem kontroli w razie W,zwłaszcza
hamulce inne też zauważyłam ale czy zamiast nich nie wykorzystuje się bardziej pozycji ciała i zmiany biegów?

@solimoes: niestety jak zjeżdżasz z górki to tylko używając hamulców się zatrzymasz :)

Przy zjazdach ogarnia mnie panika. Za to podjazdy są teraz bardzo przyjemne :).

to mi się podoba - mało osób jest w #rowerowalodz, które lubią podjazdy :) wiem już komu będzie się podobał Krajobrazowy Park Wzniesień Łódzkich. A ze zjazdami
więc okolice Pabianic? Coś z małym ruchem?

@solimoes: takie coś mi wyszło:

https://www.strava.com/routes/17904191 po drodze dobre miejsce na zdjęcie Osada Sereszyn (swoją drogą mają tam dobre ryby) i Młynek w Tuszynie - wyjazd z Łodzi aż do Ikei DDR, później drogi o małych ruchu (poza przejazdem przez DK71, ale to z 200 metrów jest), później znowu przed Rzgowem DDR i praktycznie od samego Rzgowa znowu DDR.

https://www.strava.com/routes/17904208 - praktycznie ta sama