Aktywne Wpisy
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi
Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w międzynarodowej korporacji za całkiem niezłe pieniądze. Ponieważ kupiłem w zeszłym roku swoje pierwsze mieszkanie na kredyt, moim celem na najbliższe 3 lata jest zamknięcie tego kredytu (łącznie 5 lat spłacania).
Pracuję dużo, bardzo dużo (tak jestem pracoholikiem). Praktycznie nic innego nie robię, świątek piątek czy niedziela - pracuję nad projektami. Nie mam czasu na żadne hobby (robię absolutne minimum), nie chodzę na siłownię, nie wychodzę 'na miasto'.
Pracuję w międzynarodowej korporacji za całkiem niezłe pieniądze. Ponieważ kupiłem w zeszłym roku swoje pierwsze mieszkanie na kredyt, moim celem na najbliższe 3 lata jest zamknięcie tego kredytu (łącznie 5 lat spłacania).
Pracuję dużo, bardzo dużo (tak jestem pracoholikiem). Praktycznie nic innego nie robię, świątek piątek czy niedziela - pracuję nad projektami. Nie mam czasu na żadne hobby (robię absolutne minimum), nie chodzę na siłownię, nie wychodzę 'na miasto'.
@marekrz: no ja też żałuje że moi nie widzieli
Można, a nawet trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°) Układ nerwowy nic tu nie zmienia, można mówić nawet o śmierci pojedynczej komórki. Inna sprawa, że inaczej odbieramy śmierć rozwiniętego organizmu, a inaczej zarodka.
Zgoda. Zwracam tylko uwagę, że dyskusji podlega "ludzi", a nie "zabijanie". Faktem jest, że zarodek jest zabijany podczas aborcji. Nie oznacza to automatycznie, że jest to złe - gotując wodę też zabijamy (jakieś drobnoustroje), ale nikt nie ma z tym problemu.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
a gdyby się zabezpieczyli to tez bym nie żyła
albo gdyby nie uprawiali seksu tego dnia
nikt nie jest w stanie zaplanować i zdecydowac czy się urodzi czy nie, to czy przyjdziesz na ten świat zalezy od twoich rodziców i od farta. Bez nich sie nie urodzisz, maja wiec prawo zdecydowac czy chcą Cię na ten świat
Komentarz usunięty przez autora