Wpis z mikrobloga

@marcelus
1. Jutro mam 4h podróży na drugi koniec polski xD
2. Wróciłem dopiero z pracy.
3. Jak chcesz wytłumaczę ci to w trakcie pracy w prostym mirko-poście a'la przykładzie.

Naprawdę nietrudno się domyślić co się dzieje z gospodarką wystarczy spojrzeć na wydruk z wypłaty i potem pójść do sklepu.
  • Odpowiedz
@GajuPrzegryw ja wbrew pozorom uważam że 500 plus w pierwotnej wersji było dobrym rozwiązaniem. Taki bezpośredni zastrzyk gotówki w większości do tej grupy, która miała duże potrzeby konsumpcyjne i niestezauryzowala tych pieniędzy tylko od razu przeznaczyła na podstawowe potrzeby mógł być dobrym zastrzykiem dla gospodarki. Ponadto jednak te statystyki dzietności drgnęły co też jest plusem w dłuższej perspektywie. Polska jest nisko zadłużonym krajem o dobrym ratingu więc dług publiczny jest jak
  • Odpowiedz
@marcelus

ale serio co jest złego w 500+?

To że jest zwykłym zasiłkiem, a nie czymś wspierającym prokreację. Efekt jest taki, że przyrost naturalny z powrotem się już zrobił ujemny.
  • Odpowiedz
@xstempolx a jeśli ktoś nic nie robi z wlasnej woli i stawia rządania osobą która zarabia mówiąc jej żeby oddała pieniądze bo MU SIĘ NALEŻY to moim zdaniem nie powinna mieć praw wyborczych.
  • Odpowiedz
@LegatMichau: co z samotnymi matkami, które co prawda z własnej woli zostały matkami ale już nie z własnej woli samotne i teraz nie mają z kim zostawić dzieci, wiec siedzą w domu na zasiłku bo nie stać je na opiekunke do dzieci?
co z bezrobotnymi którzy chcieliby podjąć pracę ale nie potrafią jej znaleźć lub nie potrafią znaleźć odpowiadającej ich wymaganiom? jak odróżnić ich od tych którzy z własnej woli
  • Odpowiedz