Wpis z mikrobloga

Od pewnego czasu robię jakieś rzeczy w #python, ostatnio zacząłem bawić się w #django. Rozbudowałem trochę aplikację z ankietami z oficjalnego tutorialu, teraz pracuję nad następną która będzie odbierała dane z jakiegoś API itd. Myślę żeby w najbliższym czasie aplikować na praktyki/staż we #wroclaw i zacząć Road to #programista15k. Do jakich firm z Wrocławia polecacie się odzywać w tej sprawie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#programowanie #pracait
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Uepek: Jak masz status studenta (jak nie masz to pewnie też, ale raczej więcej trzeba wiedzieć)to uderzaj do jakiegokolwiek korpo, na start dobra robota - jakieś szkolenia co chwilę, w większości miejsc bez większych problemów możesz się doszkalać w godzinach pracy i pytać bardziej doświadczonych pracowników, nie kojarzę korpo co by nie płaciło na stażu. Dalej to jak wolisz, niektórzy zostają, inni po roku/dwóch uciekają za hajsem.
Jak django to
  • Odpowiedz
@Uepek: Obstawiam że w każdym coś się znajdzie, na studenckie staże po prostu wysyła się CV. Nawet jak nie mają akurat rekrutacji to w końcu ktoś papierek podniesie i przeczyta. Na pewno w Nokii szukają studentów na django (nie wiem jak ze zwykłymi stanowiskami), podejrzewam że wszędzie będzie podobnie. Tieto cały czas szuka pracowników, ale nie wiem jak tam z robotą bez doświadczenia. Wyślij kilka CV to na pewno będzie
  • Odpowiedz