Wpis z mikrobloga

@Beefy_Malibu_Doctor: emm dobra jednak nie jest dobrze. Brak fizycznego ustawienia IPD więc ludzie z wąskim lub szerokim rozstawem oczu mogą zapomnieć o używaniu tego, LCD zamiast OLEDa, gorsza rozdzielczość niż w Quescie.

WTF
  • Odpowiedz
@Beefy_Malibu_Doctor: Taka że fizyczny środek soczewki to fizyczny środek soczewki. Sweet spot Ci ucieka, ludzie którzy mają wąski lub szeroki rozstaw oczu wylatujący ponad średnią mogą zapomnieć o komfortowym użytku i braku blura. Do tego może pojawić się ból oczu i efekt zeza oraz brak ostrego obrazu. Będzie dla nich to nie do użytku tak jak sa osoby co mają problemy z ostrością PSVR przez to.

Te soczewki będą na
  • Odpowiedz
A przez chwilę się martwiłem tym, że dopiero co kupiłem odyssey+ i nowy Rift będzie lepszy, a tu wychodzi, że to na razie najlepsza opcja. Amoled, anti SDE, słuchawki, regulacja soczewek...
  • Odpowiedz
@Ksionc-Tomasz: Cóż, Oculus jak widać olewa PC. Teraz wiadomo czemu Brendan Iribe odszedł. Ten Rift S to downgrade w zbyt wielu kwestiach a dla mnie IPD bez regulacji na poziomie 64mm zabija ten sprzęt (sam mam okolice 68mm, są ludzie co mają nawet 70mm i więcej)

To jest też w wielu kwestiach outsource do Lenovo, Lenovo Rift mógłby się nazywać.
  • Odpowiedz